Dienstencheques vzw 't Schoonschip

Stationsstraat 1
8370 Blankenberge
T 050 95 00 65
E info@schoonschip.be
http://www.schoonschip.be

Openingsuren:
Van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 12u en van 13 tot 16u30.
Donderdagnamiddag gesloten.

Diensthoofd: Mevr. Mimi CRABEELS

’t Schoonschip werd opgestart op 15 september 2004, als sui-generis afdeling van vzw PWA Blankenberge-Zuienkerke. Bedoeling was om de geleidelijke afbouw van het PWA op het vlak van thuishulp op te vangen en zo een verdere dienstverlening te garanderen aan de inwoners.

Op 1 augustus 2008 werd de vzw ’t Schoonschip opgericht.
Deze vereniging zet de vroegere werking verder en biedt volgende diensten aan:

  • Thuishulp: poetsen, was en strijk, klein naaiwerk, boodschappen en maaltijden bereiden
  • Comfortdienst @Home, voor kleine taken zoals boodschappen doen, maaltijden bereiden, enz... voor max. 1 uur/prestatie. Geen verzorgende taken.
  • Dienst Aangepast Vervoer MOBIEL Blankenberge: aangepast vervoer voor personen met een handicap die erkend zijn door de overheid.

Daarvoor neemt zij werkzoekenden in dienst met een regulier arbeidscontract. De werknemers krijgen een volwaardig loon, maaltijdcheques, verplaatsingsvergoeding, werkkledij en ten laatste na 6 maanden een hospitalisatieverzekering. Zij zijn eveneens volledig in orde op het vlak van verzekeringen (burgerlijke aansprakelijkheid en arbeidsongevallen). Bovendien wordt er geïnvesteerd in begeleiding en opleiding van de werknemers.

Er wordt overwegend gewerkt binnen het systeem van de dienstencheques, maar van zodra de overheid het toelaat zullen ook andere activiteiten ontplooid worden. Hoofddoel van de vereniging is dan ook het creëren van een duurzame, zinvolle tewerkstelling voor werkzoekenden en kansengroepen. Hiertoe ondersteunt de vereniging eveneens allerhande initiatieven binnen de sociale economie.

Kostprijs:

  • registratie = gratis
  • € 8,50/uur (met 30% belastingsvoordeel) = € 5,95/uur netto kostprijs

Alle informatie omtrent het begrip 'dienstencheque' vindt u terug via deze link.

 

  • Deel via facebook
  • Deel via facebook
  • Deel via facebook