[28.02.2022] Start werken heraanleg A. Ruzettelaan

De heraanleg van de Albert Ruzettelaan start op 28 februari 2022. We vernieuwen het zichtbare deel van de straat, de riolering en de drinkwatertoevoer. Een nieuwe tramhalte, bijkomende fietspaden en extra ondergrondse afvalcontainers staan ook op de planning.

Wanneer gebeuren de werken?

Fase 1: van 28.02.2022 tot 30.06.2022

Op 28 februari start de aannemer met de voorbereidingen aan de Verweehelling voor nieuwe riolering onder de trambedding. Daarna volgt de riolering in het noordelijk rijvak (kant Zeedijk) tussen Verweehelling en Rogierlaan en het zuidelijk rijvak tussen de Prinsenlaan en de Astridlaan. Tegen eind juni is de noordelijke zijde volledig afgewerkt. De zuidelijke zijde zal dan ook toegankelijk zijn. Er geldt een aangepaste rijrichting (zie kaartje).

Vanaf dinsdag 19 april 2022:

  • zijn de kruispunten van de Rogierlaan en de Astridlaan afgesloten
  • zijn de garages onder de Graaf Jansdijk (toegang via de Albert Ruzettelaan) niet toegankelijk
  • zijn de ondergrondse afvalcontainers op de hoek van de Albert Ruzettelaan en de Rogierlaan buiten dienst.

Fase 2: 29.08.2022 tot 23.12.2022

Op 29 augustus start fase 2 vanaf de grens van de vorige fase (de hoek van de A. Ruzettelaan en de Astridlaan) tot aan de Koning Albert I-laan (noordzijde) en de Maurice Devriendtlaan (zuidzijde). De aannemer breekt de rijweg voor de duinen op en vervangt die door een ruim fietspad dat ingebed wordt in de duinomgeving.

Fase 3: 09.01.2023-30.06.2023

De laatste fase start in januari 2023 en gebeurt tussen de Maurice Devriendtlaan en de Koning Albert I-laan aan de zuidzijde van de trambedding. Over fase 3 krijg je op een later tijdstip meer informatie.

Tijdens de werken blijft jouw woning altijd bereikbaar. Sommige garages zijn tijdelijk niet bereikbaar.

Tijdelijke gratis parkeerkaart

Heb je door de werken geen toegang tot je garage? Met een tijdelijke parkeerkaart parkeer je gratis op een publieke parkeerplaats in de omgeving. Haal je gratis parkeerkaart af bij OPC Parkingshop in de Paul Devauxstraat 16, 8370 Blankenberge. Breng bij de aanvraag zeker een attest mee dat bewijst dat je huurder of eigenaar van de garage bent. Dit attest haal je op in het stadhuis in de Dienst Belastingen. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Huisvuilophaling

Huisvuilwagens hebben tijdens de werken geen toegang tot jouw straat. Je kan je afval kwijt in de inzamelpunten voor afval op de uren die vermeld staan op de afvalkalender. De inzamelpunten staan duidelijk aangegeven en vind je aan de rand van de werf.

Hinder

Jouw comfort als inwoner is belangrijk. Daarom beperken we de hinder zoveel mogelijk. Tijdelijke overlast door werfverkeer of omleidingen is niet uit te sluiten.

Ben je handelaar en ligt jouw zaak in de werfzone? Dan heb je recht op een hinderpremie. Daarover krijg je meer info via het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Meer info:

Vragen?

Raadpleeg de FAQ-rubriek op onze website. We beantwoorden er enkele veelgestelde vragen.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Mail naar openbaardomein@blankenberge.be

Blijf op de hoogte

Stuur een mail naar openbaardomein@blankenberge.be met de vermelding heraanleg A. Ruzettelaan. Je ontvangt dan alle actuele informatie over de werken rechtstreeks in je mailbox.