750 jaar Blankenberge

Het Lokaal Bestuur Blankenberge bestaat in 2020 exact 750 jaar en dat vieren we, al is dat jammer genoeg in beperkte mate ten gevolge van het coronavirus.

Blankenberge is een stad met een verhaal, een rijke geschiedenis. Elke Blankenbergenaar mag daar best trots op zijn. Er waren hoogtes, maar ook diepe dalen. Veel gebeurtenissen uit die afgelopen 750 jaar zijn voor heel wat inwoners ongekend. Daar brengen de binnen- en buitenexpo verandering in! 

750 jaar Blankenberge: 

  • Binnenexpo 750 jaar Blankenberge [TIJDELIJK GESLOTEN]
    tot 03.01.2021 | De Meridiaan 
    Wandel in deze trendy en moderne expo letterlijk door de geschiedenis van de stad. Je start in het jaar 1270 en eindigt in 2020. De expo vindt plaats in exporuimte De Meridiaan en kan je nog bezoeken tot 3 januari 2021 (tijdens de openingsuren). Leuk weetje: de expo is ook voor kids!

  • Stadsmagazine Hallo Blankenberge - speciale editie 
    Deze editie staat volledig in het teken van het 750-jarig bestaan van de stad. Een collectors’ item, vol anekdotes, foto’s en duiding. Haal jouw exemplaar af in het Infopunt Toerisme (Hoogstraat 2) of in de exporuimte De Meridiaan. 

Coronamaatregelen

Het dragen van een mondmasker is verplicht in onze exporuimte De Meridiaan. 
Om een bezoek veilig te laten verlopen is het ook nodig om vooraf te reserveren, dat doe je bij voorkeur één dag voor je geplande bezoek. Neem contact op met het Infopunt Toerisme of ga even langs. Het Infopunt bevindt zich recht tegenover de exporuimte. 

Heb je tips of aanbevelingen? 

Heb je zelf een boeiend verhaal dat je met ons wil delen?
Heb je nog een berg aan informatie, leuke anekdotes of sappige weetjes?
Neem dan contact met ons op via communicatie@blankenberge.be!