750 jaar Blankenberge

Het Lokaal Bestuur Blankenberge bestaat in 2020 exact 750 jaar en dat zal gevierd worden!
Blankenberge is een stad met een verhaal, een rijke geschiedenis. Elke Blankenbergenaar mag daar best trots op zijn. Er waren hoogtes, maar ook diepe dalen.
Veel gebeurtenissen uit die afgelopen 750 jaar zijn voor heel wat inwoners ongekend. Daar brengt het feestjaar 2020 - hopelijk - verandering in.

In 2020 reis je door de tijd. Het Blankenbergse verhaal start in 1270. Margaretha van Constantinopel kent stadsrechten toe aan de vissersgemeenschap Blankenberge, dat toen nog een kleine parochie was binnen de heerlijkheid Uitkerke.
Het werd een afzonderlijke stad met eigen autonomie.

Wat mag je verwachten?

Het stadsmagazine Hallo Blankenberge (editie januari-februari) zal volledig in het teken staan van het 750-jarig bestaan. Een collectors’ item, vol anekdotes, foto’s en duiding. Iedere Blankenbergenaar krijgt ‘m in januari in z’n bus. 

Kom je ook langs in de binnenexpo rond 750 jaar Blankenberge? Wandel in deze trendy en moderne expo letterlijk door de geschiedenis van de stad. Je start in het jaar 1270 en eindigt in 2020. De expo vindt plaats in de exporuimte De Meridiaan, van 11 januari tot 27 september (tijdens de openingsuren). Leuk weetje: de expo is ook voor kids!

Daarnaast is er van 22 februari tot 31 december ook een buitenexpo. Een wandelroute met infozuilen op interessante locaties in Blankenberge en Uitkerke brengen je up-to-date over de geschiedenis. Haal je stadsplan in het Infopunt Toerisme vanaf 22 februari 2020.

Op evenementieel vlak zullen enkele vaste waarden zoals Bel’Lumière, Strat’e Varia of het Bloemencorso een 750-jasje aangemeten krijgen. Enkele nieuwe evenementen zoals een Rememberance Ball & een re-enactment zien het daglicht, hou 8 tot 10 mei alvast vrij.
Alle info over onze evenementen vind je via www.visit-blankenberge.be.

Enkele interessante stripfiguren plannen nu al hun reis naar Blankenberge in 2020!
Suske & Wiske maken een stripverhaal met Blankenberge in de hoofdrol. Zij vieren hun 75-jarig bestaan, wij ons 750-jarig bestaan. Een Suske & Wiske-expo zal het feestjaar een hedendaagse twist bezorgen. De expo rond de stripfiguren vindt plaats op diverse locaties in onze stad en start op 1 juli tot 13 september.

2020 wordt in elk opzicht boeiend!

Tip

Heb je zelf een boeiend verhaal dat je met ons wil delen? Heb je nog een berg aan informatie, leuke anekdotes of sappige weetjes? Neem dan contact met ons op via communicatie@blankenberge.be!