Week van de Duurzame Gemeente RSS

Van 18 tot 25 september vond de vijfde editie van de Week van de Duurzame Gemeente plaats. De focus van deze editie lag op helden die bijdragen aan een belangrijk duurzaam basisprincipe: ‘Laat niemand achter’.

Ook dit jaar nam onze stad deel aan de ‘Week van de Duurzame Gemeente’. Tijdens deze campagneweek hing het lokaal bestuur Blankenberge de SDG-vlag uit aan het stadhuis en zette het lokale duurzame helden in de kijker. Op vrijdag 23 september ondertekende het stadsbestuur de SDG-engagementsverklaring.

Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s)

De Week van de Duurzame Gemeente is een campagne van de VVSG in samenwerking met steden en gemeenten en draait rond het onder de mensen brengen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s).

‘Laat niemand achter’

Deze doelstellingen gaan over verschillende thema’s, maar het thema specifiek dit jaar is ‘laat niemand achter’. De verbintenis om ‘niemand achter te laten’ is een eenduidig engagement om armoede uit te roeien en om te verzekeren dat de meest kwetsbare groepen in onze samenleving alle kansen krijgen om mee te kunnen genieten van sociale, economische en ecologische duurzame vooruitgang.

Duurzame helden in Blankenberge

Het lokaal bestuur zet graag enkele lokale duurzame helden die zich dagelijks inzetten voor iemand uit hun omgeving in de kijker: Monique, Ingrid en Wendy.

Stuk voor stuk engageren deze mensen zich voor anderen en zijn ze een inspiratiebron door hun engagement. Zij zorgen ervoor dat niemand achterblijft. Zo maken zij het verschil in het leven van anderen. Bekijk en lees hun heldenverhalen hier.

In Blankenberge zijn er voorts heel wat initiatieven, vrijwilligers en ook gemeentelijke organisaties die zich inzetten om te verzekeren dat de meest kwetsbare groepen in onze samenleving ook de kans krijgen om sociaal, economisch en duurzamer vooruit te gaan. Het bestuur wil hen allen danken voor hun onvermoeibare inzet.

Gepubliceerd op dinsdag 20 september 2022 9 u.