Theatermakery Het eenzame Westen - Slachtinge

grote weergave Slachtinge (Els Coppens) Alle foto's - 1 ©Els Coppens

Maaike Cafmeyer, Mathias Sercu, Lien De Graeve en Tom Ternest maken zich op voor een partijtje verbaal boksen. Wanneer de elfjarige Ferdinand leeftijdsgenootje Bruno met een stok twee tanden uit de mond slaat én daarbij geen berouw toont, moeten de volwassenen praten. Dat vinden de ouders van het slachtoffer. Dus komen de twee koppels samen om op een beschaafde manier te zoeken naar oplossingen. Een formaliteit. Ze zijn immers ruimdenkende, fatsoenlijke mensen. Politiek correct ook. En verstandig. De gezelligheid slaat gauw om.
Wanneer de situatie volledig escaleert, lijkt beschaving ver te zoeken. Kromme redeneringen monden uit in valse logica, verkeerde argumenten worden aangehaald tot uiteindelijk de maskers afvallen en de laatste schil zichtbaar wordt: de eenzame en kleinzerige mens die de schijn probeert hoog te houden.
Theatermakery Het Eenzame Westen verbindt klassiekers aan de West-Vlaamse taal, ze brengen pakkend theater vol schrijnende humor in een speelse taal die tot ver buiten West-Vlaanderen verstaanbaar is.
Inleiding om 19u15.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 12,50
Basistarief: 12,50 €; Abonnement: 10,00 €; Jong Volk: 8,50 €

Organisatie

Cultuurcentrum Blankenberge

Filter op categorie