Beachwheelchairbeurs 2019

grote weergave Strandrolstoelbeurs (Tarik Houbrechts) Alle foto's - 1 ©Tarik Houbrechts
Na een geslaagde eerste proefeditie wordt er aan het begin van de zomer een tweede editie van de Beachwheelchairbeurs georganiseerd, de enige beurs met als hoofdthema de specifiek voor het strand bedoelde rolstoelen.
Het is belangrijk dat onze stranden op verschillende manieren toegankelijk zijn voor iedereen. Mensen met en zonder beperking moeten samen kunnen genieten van het strand. Nog steeds zijn er gemeenten die zichzelf toegankelijk verklaren, maar in de praktijk is het vaak niet het geval. Met de strandrolstoelbeurs wil de organisatie dan ook graag aan iedereen de kans geven om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Diversiteit
Naast de handgeduwde/handbewogen strandrolstoelen (rolstoel met ballonachtige wielen voor op het strand) staan er ook een aantal elektrische strandrolstoelen. De internationale strandhouders laten niet alleen hun producten zien, ze mogen ook gebruikt worden op het strand. Er zal ook dit jaar een mat te zien en gebruiken zijn, die geschikt is voor het strand maar ook gebruikt kan worden op andere terreinen.

Nieuw
Sport Vlaanderen zal op de beurs demonstreren dat er op en rond het strand mogelijkheden zijn om te sporten met een lichamelijke beperking. Nieuw is dit jaar dat er ook ingespeeld wordt op aangepaste kleding. Zo zijn er twee beursstands met modieuze, comfortabele en kleding voor rolstoelgebruikers. Ook op het gebied van kinderanimatie is er een kinderhoek met een interactieve spelzone.

Prijs: de Beachwheelchairbeurs is gratis

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Strand t.h.v. vuurtoren

Organisatie

4 Example VZW

Filter op categorie