Daguitstap Frankrijk: ARKEOS nieuw archeologisch museum in Douai en de Cité Souterraine van Naours

grote weergave Gezinsbond VZW Alle foto's - 1 ©Gezinsbond VZW
Daguitstap Frankrijk op Zondag 7 juli 2019 ARKEOS: nieuw archeologisch museum in Douai en de Cité Souterraine van Naours

Vertrek om 7u30 in Blankenberge (*) Via Kortrijk en Rijsel, richting Douai naar Arkeos, een jong museum in een prachtig nieuw gebouw. De vaste collectie bevat interessante info over de vele archeologische sites in deze buurt. Als een reis terug in de tijd neemt het museum je mee naar de bewoners, van de prehistorie tot de dag van vandaag. De permanente tentoonstelling verkent, via een chronologische reis, het dagelijks leven van onze voorouders, de habitat, de activiteiten en de evolutie van het landschap. De “Tijdelijke tentoonstelling: DESTINATION MOON gaat over ”de landing op de maan in 1969. Rond 11u30 vertrekken we naar Naours. Daar lunchen we. We voorzien een drankje en als dessert een stuk tarte au Libouli. Je kan je eigen lunchpakket eten of iets kopen. Naours is wereld¬beroemd om zijn ondergrondse stad, een volledige stad onder de grond. De Cité Souterraine werd reeds uitge¬graven in de 3e eeuw, eerst gebruikt als steenmijn, later als schuilplaats. Niet alleen burgers maar ook veestapels konden wekenlang in de grotten verblijven. Het is er constant 9,5° C, dus warm aankleden ook in de zomer. Het bezoek is met audiofoon in het Nederlands. We eindigen die dag in Arras: de hoofdstad van Picardië. Velen bezoeken de stad om er te genieten van de eeuwenoude architectuur, de abdij, het culturele leven en de gezellige binnenstad. Het wordt namelijk niet voor niets de “parel van de Vlaamse architectuur”. We zijn terug thuis rond 21 u. Prijs: leden: € 58, niet-leden € 68; kinderen t/m 12 jaar: korting € 5. Inbegrepen: autocar, fooi chauffeur, verzekering, koffie in Douai, bezoek Arkeos, inkom Cité Souterraine met audiofoon, Picardisch drankje en dessert. Gids gedurende de ganse dag. (*) opstappen eventueel Kerk Uitkerke, Lac van Loppem en Syntra West, Doorniksesteenweg 220, 8500 Kortrijk. Per e-mail: Eric De Wasch dewasch.eric@scarlet.be (tel. 050 41 46 36) vóór 15 juni 2019 (en voor zover er nog plaatsen beschikbaar zijn) met naam en adres, opstapplaats, (geboortedatum van de kinderen) en telefoon. Zo mogelijk ook een gsm-nummer (de gsm die je meeneemt). Na bevestiging: overschrijven op rekening BE34 4779 1109 3890 van Gezinsbond VZW, Gewest Oostkust 'Vrije Tijd', met vermelding van het aantal personen, naam en voornaam, datum én bestemming.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 58,00
Prijs: leden: € 58, niet-leden € 68; kinderen t/m 12 jaar: korting € 5. Inbegrepen: autocar, fooi chauffeur, verzekering, koffie in Douai, bezoek Arkeos, inkom Cité Souterraine met audiofoon, Picardisch drankje en dessert. Gids gedurende de ganse dag.

Waar

Bushalte Stadhuis Blankenberge

Organisatie

Gezinsbond Blankenberge