Bunkerdag 2019: personeels- en commandobunker WOI

grote weergave Bunker Uitkerke (Stad Blankenberge) Alle foto's - 2 ©Stad Blankenberge
Waar zich tijdens WO I vanaf 1917 een Duits militair vliegveld bevond, getuigen vandaag alleen nog de personeels- en de commandobunker van de aanwezigheid van dit vliegveld. Dit jaar stellen we voor de eerste keer ook de commandobunker open. Eén van de bunkers, Bunker Zuid (personeelsbunker), werd een paar jaar geleden gerestaureerd door de vereniging Kring Officieren Blankenberge i.s.m. het Verband der reservisten der Deutschen Bundeswehr en toegankelijk gemaakt voor publiek.
Breng zeker een bezoekje aan deze unieke plek met vele verhalen en getuigenissen aan de hand van luchtfoto's, plannen, documenten, artefacten, filmmateriaal,… Kom alles te weten over de aanleg, het ontstaan, de bemanning, het belang en de functie van deze erfgoedsite. De KOB voorziet gidsen die de bezoeker ter plaatse de nodige uitleg geven over het vroegere vliegveld. De uitleg start in bunker Zuid, daarna kun je nog een bezoekje brengen aan de tweede bunker. Er is ook een kleine expo met enkele voorwerpen, beeld- en filmmateriaal.

De bunkers bevinden zich ter hoogte van de Brugse Steenweg, net voor je Blankenberge binnenrijdt, nabij de rotonde met de beelden 'De Blankenbergeoises'.

De bunkers kunnen op zondag 9 juni doorlopend tussen 10 en 18 uur bezocht worden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar