Gitaarconcert Trio Asturias

grote weergave Trio Asturias (Maaiken Lamote) Alle foto's - 2 ©Maaiken Lamote
Gitaartrio “Trio Asturias” bestaat uit de Brugse tweeling Tania en Veerle D'Hoest en hun Blankenbergse collega Maaiken Lamote. Ter gelegenheid van hun zilveren jubileum trakteert Trio Asturias op een reeks concerten in de buurt. U bent van harte welkom op één van deze gratis voorstellingen.
Ruim 25 jaar geleden leerden zij elkaar kennen als studenten aan het Lemmensinstituut te Leuven. Al snel vonden zij elkaar als West-Vlamingen maar vooral hun fascinatie voor de klassieke gitaar bracht hen samen. “Trio Asturias” werd geboren.
Trio Asturias specialiseerde zich in kamermuziek aan het Lemmensinstituut te Leuven, bij Raphaëlla Smits. Ze studeerden af met grootste onderscheiding.
Ondertussen hebben zij in binnen- en buitenland reeds heel wat concerten gegeven, feestelijkheden opgeluisterd en een mooi gevarieerd repertoire opgebouwd.
Na het succes van hun eerste CD “TRIO ASTURIAS” besliste het drietal dat het tijd werd om hun muzikale reisverhaal opnieuw vast te leggen op een tweede album. Dit werd “JOURNEY between dream and reality”. Het zijn weerom 12 zeer gevarieerde muziekstukken, toegankelijke werken die enerzijds door hun gevoeligheid en broosheid, anderzijds door hun kracht en vrolijkheid een groot publiek bekoren.
Deze tweede CD bezegelt ook het 25-jarig samenwerken van deze drie gedreven muzikanten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Organisatie

Trio Asturias

Filter op categorie