Lezing: De Atlantikwall en het 15e Leger

grote weergave Atlantikwall en het 15e Leger (Collectie stadsarchief - De Benne) Alle foto's - 1 ©Collectie stadsarchief - De Benne
Op 9 september is het precies 75 jaar geleden dat Blankenberge door de Canadese Manitoba Dragoons onder leiding van luitenant Eric James werd bevrijd. Daarmee kwam een einde aan vier jaar Duitse bezetting. Lokaal Bestuur Blankenberge laat deze bijzondere herdenkingsverjaardag niet zomaar voorbijgaan en werkte onder de noemer 75 jaar bevrijding van Blankenberge een drieledig herdenkingsprogramma uit. Verwacht je aan een herdenkingsplechtigheid, een lezingenreeks én een expo!

Op woensdag 4 december 2019 geeft Werner Brouwers een rijkelijk geïllustreerde uiteenzetting over deze aaneenschakeling van kustbatterijen, versterkingen en verdedigingsbunkers die Hitler na de mislukte geallieerde Raid op Dieppe (augustus 1942) liet optrekken van Noorwegen tot aan de Frans-Spaanse grens. Ook de Duitse fortificaties en stellingen in onze stad en het Duitse 15e Leger (15. Armee), de eenheid van de Wehrmacht die instond voor de verdediging van de Atlantikwall, worden uitvoerig toegelicht.

Vooraf inschrijven is verplicht!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Organisatie

Stadsbestuur Blankenberge

Filter op categorie