Lezing: een verhaal uit het Duitse concentratiekamp Neuengamme

grote weergave Duits concentratiekamp Neuengamme (Archiv KZ gedenkstatte Neuengamme) Alle foto's - 1 ©Archiv KZ gedenkstatte Neuengamme
Op 9 september is het precies 75 jaar geleden dat Blankenberge door de Canadese Manitoba Dragoons onder leiding van luitenant Eric James werd bevrijd. Daarmee kwam een einde aan vier jaar Duitse bezetting. Lokaal Bestuur Blankenberge laat deze bijzondere herdenkingsverjaardag niet zomaar voorbijgaan en werkte onder de noemer 75 jaar bevrijding van Blankenberge een drieledig herdenkingsprogramma uit. Verwacht je aan een herdenkingsplechtigheid, een lezingenreeks én een expo!

Op woensdag 20 november 2019 vertelt Kristof Van Mierop het verhaal van zijn grootvader Roger Vyvey, die door zijn verzetsdaden als politiek gevangene in het concentratiekamp Neuengamme terecht kwam met het kampnummer 44444.
Een verhaal over ontmenselijking, systematische vernedering, slavenarbeid, dodenmarsen en één van de grootse scheepsrampen uit de geschiedenis en dit maanden nadat België bevrijd was.

Vooraf inschrijven is verplicht!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Organisatie

Stadsbestuur Blankenberge

Filter op categorie