Lezing: bevrijding van de Belgische kust

grote weergave Bevrijding van de Belgische kust (Collectie stadsarchief - De Benne) Alle foto's - 1 ©Collectie stadsarchief - De Benne
Op 9 september is het precies 75 jaar geleden dat Blankenberge door de Canadese Manitoba Dragoons onder leiding van luitenant Eric James werd bevrijd. Daarmee kwam een einde aan vier jaar Duitse bezetting. Lokaal Bestuur Blankenberge laat deze bijzondere herdenkingsverjaardag niet zomaar voorbijgaan en werkte onder de noemer 75 jaar bevrijding van Blankenberge een drieledig herdenkingsprogramma uit. Verwacht je aan een herdenkingsplechtigheid, een lezingenreeks én een expo!

Op donderdag 24 oktober 2019 geeft Kristof Jacobs een chronologisch overzicht van de bevrijding van onze kustregio van Bray-Dunes tot Knokke aan de hand van getuigenissen, foto's en militaire verslagen.
Er is bijzondere aandacht voor de samenstelling, bewapening en geschiedenis van de Canadese troepen die onze kust toen hebben bevrijd. Wie waren deze Canucks, welke militaire operaties hadden ze al achter de rug en welke bloedige gevechten stonden hen na de bevrijding van de Belgische kust nog te wachten?

Vooraf inschrijven is verplicht!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Aula van de Bibliotheek

Organisatie

Stadsbestuur Blankenberge

Filter op categorie