Tentoonstelling: Paul Delvaux. De man die van treinen hield.

Paul Delvaux (1897 – 1994) schilderde een meesterlijk oeuvre bijeen, met de wereld van de spoorwegen als inspiratiebron. Naar aanleiding van zijn 25 jarig overlijden nodigt Train World je uit om een duik te nemen in zijn poëtisch, en tegelijkertijd mysterieus universum.

Zijn surrealistische werken gaan moeiteloos op in een adembenemende setting van Train World, het museum van de Belgische Spoorwegen. Als vanzelf ontstaat een boeiende dialoog tussen de Paul Delvaux-werken en het museum. Deze expo is het uitgelezen moment om de artistieke evolutie van deze spoorwegliefhebber te ontdekken in een magische setting.

De tentoonstelling weerspiegelt de evolutie die de schilder doormaakte: van tekeningen, aquarellen en schilderijen uit de jaren 1920 tot de monumentale werken uit de jaren 1950-1970. De opstelling van persoonlijke spullen van de artiest zijn niet enkel verrassend, ze benadrukken zijn liefde voor het spoor.

Praktische informatie:

 • Wanneer: dinsdag 25 februari 2020
 • Programma:
  • Vertrekken met de trein van 8.54 uur. Samenkomst om 8.30 uur in het station van Blankenberge. Aankomst in Schaarbeek om 10.41 uur.
  • Bezoek aan de tentoonstelling tussen 11 en 13 uur.
  • Mogelijkheid om iets te eten in het restaurant van het museum.
  • Bezoek aan het spoorwegmuseum tussen 14.30 en 16 uur.
  • Trein terug om 16.27 uur. Aankomst in Blankenberge om 18.05 uur.

Gezien we wellicht met geen grote groep zijn betaalt ieder zijn eigen kosten. De ingang bedraagt 9 euro voor senioren en 12 euro voor wie jonger is.
De seniorreiziger koopt in Blankenberge een gewoon ticket naar Brugge en de seniorticket naar Schaarbeek (we vertrekken voor 9 uur).

Wie graag meegaat geeft een seintje naar Rita De Troyer: rita.detroyer@skynet.be of 0475 35 84 20.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Waar