True Copy | BERLIN

grote weergave True Copy | BERLIN (Koen Broos) Alle foto's - 1 ©Koen Broos
Op 6 mei 1994 vallen de gendarmes binnen op het Franse landgoed van Geert Jan Jansen. Ze stoten er op meer dan 1.600 werken van grootmeesters als Picasso, Dalí en Matisse. Opmerkelijk detail: het merendeel ervan blijkt geschilderd door de Nederlander. Geert Jan weet gedurende meer dan twintig jaar de kunstwereld op te lichten. Hij doet dit zo overtuigend dat Picasso en Appel nietsvermoedend echtheidscertificaten uitschrijven bij werk dat hij maakt.

BERLIN toont in 'True Copy' het interne radarwerk van een complexe man als handleiding om de hypocrisie binnen de kunstwereld bloot te leggen. Welke waarde heeft de waarheid nog? En is het soms niet verfrissender om mee te gaan in een mooi vormgegeven leugen?

"Het is zoals Jansen zei: Soms is het gewoon heerlijk om bedrogen te worden.” – De Standaard ★★★★

CONCEPT EN REGIE: Bert Baele en Yves Degryse
MET: Geert Jan Jansen
ASSISTENT GEERT JAN: Luk Sponselee
COPRODUCTIE: deSingel (BE), le CENTQUATRE-PARIS (FR), Het Zuidelijk Toneel (NL), Brighton Festival (VK), C-TAKT (BE), Theaterfestival Boulevard (NL) en PACT Zollverein (DE)

Nagesprek na afloop

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 12,50
Jong volk (-26) - 8,5 euro, 55+ - 11,00 euro, Vrijetijdspas Blankenberge - 10,5 euro, Kansentarief met UiTPAS Regio Brugge - 2,5 euro

Waar

Cultuurcentrum Blankenberge (Casinogebouw)

Organisatie

CC Blankenberge

Filter op categorie