Mooie jaren | Het nieuwstedelijk

grote weergave Mooie jaren | Het nieuwstedelijke (Het nieuwstedelijke) Alle foto's - 1 ©Het nieuwstedelijke

Een kroniek van onze tijd, in grote en kleine verhalen. Tegen de achtergrond van mijnsluiting en maanlanding, van vrije liefde en oliecrisis, van autoloze en zwarte zondagen, de val van de muur en de val van de banken, volgen we een generatie vrienden in een kleine stad.


Danielle is een jonge studente geneeskunde. Haar ontmoeting met de dwarse maar charismatische professor Julia Sporken zal haar leven een nieuwe wending geven. Mijnwerker Luc, Luckieluc voor de vrienden, besluit na zijn gedwongen pensioen op achtendertig jaar verder te gaan studeren. Zijn vriend Michel raakt betrokken bij malafide beleggingspraktijken. Yassine ziet zijn droom om profvoetballer te worden uiteenspatten na een ongeval.


Voor 'Mooie jaren' brengt Het nieuwstedelijk een indrukwekkende ensemblecast samen, met vertrouwde gezichten en aanstormend talent.


Met inleiding.


REGIE - Stijn Devillé & Christophe Aussems
TEKST - Stijn Devillé & Els Theunis
DRAMATURGIE - Els Theunis
SPEL - Tom Van Bauwel, Alejandra Theus, Kris Cuppens, Matthias Van de brul, Joëlle Francis, Simone Milsdochter, Prince K. Appiah, Rashif El Kaoui, Michaël Pas, Sara Vertongen
MUZIEK - Bert Hornikx & Geert Waegeman
COPRODUCTIE - UHasselt, CCHA Hasselt, C-mine Genk, MUZE Heusden-Zolder, De Velinx Tongeren, CC De Adelberg Lommel


Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 12,50
Jong volk - 8,5 euro, 55+ - 11,00 euro, Kansentarief met UiTPAS Regio Brugge - 2,5 euro

Waar

Cultuurcentrum Blankenberge (Casinogebouw)

Organisatie

CC Blankenberge

Filter op categorie