Expo | De Stad Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

grote weergave De Stad (Lukas Verstraete) Alle foto's - 1 ©Lukas Verstraete

De Stad
Brecht Evens, Frans Masereel, Ever Meulen, Marc Palmer, Lukas Verstraete

In de vorige eeuw schildert de in Blankenberge geboren grafisch kunstenaar Frans Masereel kleurrijke beelden van het leven in de grote stad. In het decor van de met elektriciteit verlichte stad speelt zich het botsende en bruisende sociale leven van toen af.

Nu, zoveel decennia later, keren aan het begin van de 21e eeuw vier andere, Belgische, schilderende, grafische kunstenaars terug naar de stad. In het voetspoor van Masereel laten ze elk hun licht schijnen op dit boeiend thema.

Elke keer vanuit een ander perspectief, een ander kleurenpalet en een andere lijn, brengen Brecht Evens (°1986), Frans Masereel (°1889-1972), Ever Meulen (°1946), Marc Palmer (°1974) en Lukas Verstraete (°1992) het steeds wisselende gezicht van de verbeelde stad tot leven.

Vijf kunstenaars, vijf verschillende visies op de stad, waarin ze elk de kleuren, de sferen, de perspectieven en het ritme van wat er zich in die stad afspeelt elke keer weer naar het visueel equivalent van een symfonie vertalen.

Vijf getekende caleidoscopen van de stad.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Exporuimte De Meridiaan

Organisatie

CC Blankenberge

Filter op categorie