Afwezigheidstoezicht

Plan je een vakantie in binnen- of buitenland of ben je gewoon een langere periode van huis weg? Zorg er dan voor dat jouw woning geen gemakkelijk doelwit is voor inbrekers.

Er zijn tal van eenvoudige maatregelen die je kan nemen om potentiële dieven af te schrikken. Je kan hiervoor gratis en vrijblijvend advies bekomen bij de dienst Veiligheid en Samenleven.

Afwezigheidstoezicht

Een bijkomende maatregel is om jouw afwezigheid ook te melden bij de dienst Veiligheid en Samenleven. Door het seinen van jouw afwezigheid kan jouw woning extra in de gaten gehouden worden. De lokale politie en het preventieteam zullen dan frequenter in jouw buurt toezicht houden.

Bovendien wordt er een rondgang langs de woning gedaan om te zien of alles in orde is. De dienst Veiligheid en Samenleven houdt je nadien op de hoogte van de bezoeken.

Aanvraag

Een aanvraagformulier kan je zelf komen invullen bij het onthaal van het commissariaat of thuis invullen via het aanvraagformulier in bijlage (zie onderaan) of online via www.politie.be aangifte doen van een afwezigheidsmelding. Het is gratis en eenvoudig aan te vragen. 

Het woningtoezicht moet minstens 7 dagen voor vertrek aangevraagd worden. 

Het afwezigheidstoezicht is echter geen garantie dat er geen inbrekers over de vloer komen! Vraag daarom voor jouw afwezigheid ook inbraakadvies aan bij de dienst Veiligheid en Samenleven.