Another Fairytale

grote weergave Another fairytal by Cindy Wright (Dominique Provost) Alle foto's - 1 ©Dominique Provost

In exporuimte De Meridiaan kan je het werk van schilderkunstenares Cindy Wright ontdekken. Na internationale successen met expo's in onder meer Londen en Los Angeles, schrijft het Cultuurcentrum met Another Fairytale verder aan het indringende verhaal dat Wright keer op keer brengt.

Met Another Fairytale reflecteert Wright over de fijne grens tussen sprookjesachtige schoonheid en onherroepelijk verval. Op monumentaal formaat creëert ze hyperrealistische stillevens die een bedrieglijke perfectie tentoon spreiden. Het betovert, maar bevreemdt tegelijk.

"Deze straffe madam nodigt de toeschouwer uit om zich te verwonderen over datgene waarvan men het idee heeft dat het niet te aanschouwen valt.” - Femke Vandenbosch

In aanloop naar deze expo werden maar liefst zeven werken vervaardigd. Another Fairytale biedt een unieke kans om deze nog nooit eerder geëxposeerde schilderijen te aanschouwen.

"Wrights beelden zijn verbluffend en magisch, maar grijpen je - bij nader toezien - bij je nekvel en schudden je door elkaar." - Eliane Van den Ende

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Organisatie

Stadsbestuur Blankenberge

Filter op categorie