Batterijen voor Bednet RSS

Breng je lege batterijen tussen 1 en 15 december 2018 binnen in een inzamelpunt en draag zo samen met Bebat je steentje bij aan de Warmste Week.

Bebat geeft al 20 jaar gebruikte batterijen een nieuw leven, door ze in te zamelen, te sorteren en te recycleren. De metalen en waardevolle materialen worden eruit gehaald en opnieuw gebruikt als grondstof. De lege batterijen die je tussen 1 en 15 december 2018 naar een Bebat-inzamelpunt in een supermarkt, winkelpunt of recyclagepark brengt, zijn echter extra waardevol. Want de ‘meerinzameling’ die geregistreerd wordt ten opzichte van het inzamelcijfer in deze kanalen in dezelfde periode vorig jaar, resulteert in een bijdrage voor de Warmste Week.

Bebat koos daarbij als goed doel voor Bednet, een organisatie die ervoor zorgt dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen de les live kunnen volgen van thuis uit. Dankzij dit synchroon internetonderwijs blijven leerlingen die langdurig of regelmatig afwezig zijn door ziekte, operatie, ongeval of zwangerschap mee met de les en behouden ze ook het contact met hun vrienden. In 2017 begeleidde Bednet zo in totaal 732 kinderen, een aantal dat jaar na jaar stijgt.

Maak dus even een tochtje in huis om je lege batterijen te verzamelen, wedden dat het er meer zijn dan je denkt? Breng ze voor 15 december 2018 naar een inzamelpunt in een supermarkt, winkelpunt of recyclagepunt in je buurt om de actie te ondersteunen. Hoe meer batterijen, hoe meer Bednet-kinderen Bebat gelukkig kan maken! 

Een overzicht van inzamelpunten in jouw buurt, vind je hier.

Gepubliceerd op vrijdag 7 december 2018 17.26 u.