Beaufort 21

De zevende editie van de Triënnale voor hedendaagse kunst aan zee loopt van 27 mei tot en met 7 november 2021. Voor deze nieuwe editie is gekozen om de bijzondere kwaliteiten van Beaufort te benadrukken: het decor van de zee, de laagdrempeligheid van het project, de spreiding over de kustlijn en de uitbouw van een kwalitatief beeldenpark op termijn.

De kunstwerken gaan in dialoog met hun omgeving en werpen zo een nieuwe blik op bekende locaties. Hierbij komt vooral de natuurlijke geschiedenis naar de voorgrond. Het thema 'hoe heeft deze Kust de mens veranderd' vormt de rode draad van het kustproject.

Ook in Blankenberge kan je twee kunstwerken bewonderen:

  1. The Dancers V van Marguerite Humeau
    Het werk stelt een futuristisch zeezoogdier voor dat een collectieve ritus uitvoert in de vorm van een dans gericht tot de maan.
    Locatie: strand ter hoogte van het Westerstaketsel

  2. Forgiving Change van Timur Si-Qin
    Met dit kunstwerk toont de kunstenaar de impact van de klimaatverandering en de daaruit ontstane bosbranden. Dit doet hij aan de hand van een 'scan' of aluminium afgietsel van een verbrande boomtak uit het Pepperwood Preserve, de locatie van een van de vele bosbranden die in 2017 de westkust van Noord-Amerika doorkruisten.
    Locatie: Sint-Rochusplein

Koop jouw infogids voor 1 euro in het Infopunt Toerisme

Omdat onze kleinste bezoekers van groot belang zijn, werd er speciaal voor hen een Beaufort bezoekersgids op kindermaat gemaakt. Deze neemt families op sleeptouw langs de verschillende kunstwerken. Al spelend ontdekken jullie samen leuke weetjes en leren jullie op een nieuwe manier naar de kunstwerken én naar elkaar te kijken. Download gratis je eigen Beaufort familiegids op www.beaufort21.be.

Beaufort 21 is een organisatie van Westtoer.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Filter op categorie