Beaufort strijkt opnieuw neer in Blankenberge RSS

In 2021 is Beaufort, de kusttriënnale aan de Belgische kust, aan haar zevende editie toe. Met gepaste trots neemt het Lokaal Bestuur Blankenberge ook dit jaar deel, en dit met een indrukwekkend beeldhouwwerk van de Franse Marguerite Humeau.

Vanaf donderdag 27 mei tot en met zondag 7 november 2021 wordt de zevende editie van Beaufort uitgerold langsheen de Belgische kustlijn. Als trotse partner van het project, trad het Lokaal Bestuur Blankenberge in gesprek met organiserende kracht Westtoer voor de selectie van het kunstwerk. Blankenberge en Westtoer hebben samen een traject afgelegd in de zoektocht naar een kunstenaar die echt past bij het DNA van onze stad. Het geselecteerde werk is als het ware een afspiegeling van onze badstad geworden.

De Franse Marguerite Humeau tekent voor de realisatie van een werk op monumentale schaal. Het futuristisch kunstwerk met maritieme allure belooft een ware eyecatcher te worden die bovendien zal ingepland worden aan de nieuwe strekdam. Het bestuur heeft ervoor gekozen om de belangrijke infrastructurele werken aan de strekdam te koppelen aan een artistiek project, met name Beaufort. Mensen worden via beeldende kunst aan het wandelen gezet, waarbij bezoekers naar een verrassend stukje in de uithoek van onze badstad geleid worden.

Beaufort heeft zich in de voorbije jaren sterk weten te profileren op bovenregionaal niveau. Jaarlijks zakken honderdduizenden geïnteresseerden af richting de deelnemende steden om de geselecteerde werken te bewonderen. Met het zomerseizoen in aantocht, zal het Lokaal Bestuur dan ook ten volle inzetten op de toeristische meerwaarde van het project.

Voor de aankoop van het werk wordt een som van € 75.000,00 geïnvesteerd. Dit bedrag wordt vervolgens verdubbeld door de provincie wat een totaal artistiek budget van € 150.000,00 oplevert.

Een grootschalige communicatiecampagne wordt opgesteld waarvoor € 12.500,00 neergelegd wordt. Beaufort wordt op regionaal niveau stevig in de kijker gezet.

Meer info

www.beaufort21.be 

Gepubliceerd op donderdag 4 februari 2021 9 u.