Best of B

De Blankenbergse sport- en cultuurraad reiken jaarlijks hun prijzen uit voor verdienstelijke personen en verenigingen uit de lokale sport- en cultuursector. Voor de prijzen van 2019 doen ze dit voor het eerst samen tijdens een nieuwe, gezamenlijke awardshow Best of B.
Deze show zou oorspronkelijk plaatsvinden in maart 2020. Het coronavirus stak er jammer genoeg een stokje voor. Gezien de huidige veiligheidsmaatregelen, kan het Lokaal Bestuur deze show niet in het najaar hernemen.

Het bestuur heeft een alternatief gevonden. De prijzen worden toch nog uitgereikt, weliswaar via digitale weg. De genomineerden zitten al maanden in spanning af te wachten. Hun geduld wordt eindelijk beloond. Vanaf maandag 7 december 2020 lanceert het Lokaal Bestuur gedurende vijf opeenvolgende dagen omstreeks 17 uur, een filmpje op de facebookpagina van Stad Blankenberge. Elke dag komt de uitreiking van één of meerdere prijzen aan bod. De filmpjes kunnen ook op deze webpagina bekeken worden.

Naast de klassieke Cultuurprijs reikt de cultuurraad dit jaar voor het eerst ook de Erfgoedprijs uit. De sportraad reikt volgende prijzen uit: de zeer gegeerde Sporttrofee, de trofee Beloftevolle jongere of ploeg, de trofee Bijzonder prestatie of sportieve loopbaan, de Sportverdienste en de trofee Schoolsport.