Best of B: genomineerden cultuurprijs

  • Nominatie 1: Anne Van Wulpen

Anne Van Wulpen is een rasechte Blankenbergenaar met een passie voor kunst, want ze schildert. Ze laat zich inspireren door het dagelijkse leven en foto's die maakt op reis. Haar werk is ook buiten Blankenberge bekend. Zo had ze een tentoonstelling in Brugge, waar ze in januari 2021 ook verkozen werd als Artist of the month. Een goeie ambasadrice voor kunst in Blankenberge!

  • Nominatie 2: Folkloregroep De Korre

De Korre slaagt erin om het vissersverleden van Blankberge levend te houden. Ze zijn eigentijds en creatief. Binnen en buiten Blankenberge vind je hen op historische en folkoristische evenementen. Ook tijdens corona lieten ze van zich horen via social media. Hun aanstekelijke filmpjes waren authentiek én goed gemaakt. De Korre maakte ook een nieuwe Blankenbergse reus. Eugenietje Cadet, een echte blikvanger is gebaseerd op de visdraagster van in de geschiedenisboeken.

  • Nominatie 3: Ann Vileyn

Ann slaagt er als geen ander in om mensen samen te brengen. Ze is voorzitster van de plaatselijke afdeling van Markant. Onder haar voorzitterschap is Markant enorm gegroeid. Ook tijdens corona deed ze veel moeite om haar leden te motiveren met een geschenkje thuis, een babbel op straat, aan de deur of aan de telefoon. Ann zorgt voor warmte binnen de vereniging en is zonder enige twijfel de lijm waardoor meer en meer vrouwen de weg naar Markant vinden.

  • Nominatie 4: De Blankenbergse Reuzengilde

De Reuzengilde is een echte ambassadeur voor Blankenberge en ver daarbuiten, zelfs tot in het buitenland. Ze hebben de afgelopen tijd werk gehad om de reuzen Corno, Colette en Seven te renoveren, waardoor ze nu weer schitteren als nooit tevoren! Elke reus werd een maand lang onder handen genomen. Blankenberge is niet voor niets bekend als reuzenvriendelijke gemeente.