Bib organiseert contactloze afhaaldienst RSS

Vanaf 20 april 2020 start de bibliotheek van Blankenberge met een afhaaldienst voor haar leden. De bib biedt deze service zolang de coronamaatregelen van kracht zijn.

De bibliotheek werkte een contactloze afhaalservice uit die zowel voor de ontleners als voor de medewerkers op een veilige manier kan verlopen. Leners kunnen (jeugd)boeken, strips, dvd’s en tijdschriften aanvragen en na afspraak komen afhalen. Met deze dienstverlening wil de bib tegemoetkomen aan de noden van haar leden, mits strikte naleving van de richtlijnen rond social distancing.

Werking afhaaldienst

De afhaaldienst werkt als volgt:

  • Enkel leden van de bibliotheek Blankenberge en Zuienkerke kunnen (voorlopig) eenmalig van deze dienst gebruikmaken.

  • Aanvragen kunnen digitaal via het aanvraagformulier op de website, via mail naar bibliotheek@blankenberge.be of telefonisch via T 050 636 650.
    Dat kan vanaf donderdag 16 april 2020.

  • Per kaart kunnen maximum 10 materialen uit de eigen collectie gratis worden aangevraagd, bovenop wat er al voor de sluiting werd ontleend! Enkel aanwezige materialen kunnen geleverd worden.

  • Wij laten per mail of telefonisch weten wanneer het gewenste pakket klaarligt. Er zijn afhaalmomenten van maandag tot vrijdag, tussen 9 en 12 uur. Stipte afhaling is noodzakelijk om social distancing te garanderen. 

  • Een pakket afhalen kan enkel via de dienstingang (kant fietsenstalling). Bel aan en wacht even tot een bibmedewerker het pakket heeft klaargezet in het inkomsas. Elk fysiek contact tussen medewerker en klant wordt daarbij vermeden.

  • Alle leners kunnen de eerder ontleende materialen inleveren via de inleverschuif aan de centrale toegangspoort. De ingeleverde materialen gaan dan enkele dagen in quarantaine, waarna ze worden ingenomen en ontsmet vooraleer ze in de rekken worden teruggeplaatst. Zo garandeert de bib de veiligheid van alle materialen die worden ontleend.

Lukt het niet om zelf naar de bibliotheek te komen om een pakket extra lees- en/of kijkvoer af te halen? Vermeld dat op de aanvraag. Dan doet de bib een beroep op een vrijwilliger van Blankenberge Helpt om het pakketje aan huis te leveren. Zo blijft leesplezier voor iedereen gegarandeerd!

Gepubliceerd op vrijdag 17 april 2020 8 u.