Blankenberge blij met terugkeer cruiseschepen RSS

Vorige week is in Zeebrugge het eerste cruiseschip sinds het begin van de coronacrisis aangemeerd. Dat is goed nieuws voor Blankenberge, want de badstad mocht voor het eerst in anderhalf jaar tijd opnieuw cruisetoeristen verwelkomen.

Het Lokaal Bestuur Blankenberge is blij dat het normale leven terug op gang komt. De toeristische cruises zijn een meerwaarde voor de lokale economie, de winkels hebben hier zeker baat bij.

De komende maanden meren opnieuw heel wat cruiseboten aan in Zeebrugge. Al zeker zestien schepen leggen een shuttlebus in naar Blankenberge. Zo meert op vrijdag 8 oktober het schip Regal Princess aan (capaciteit 3.560 passagiers) en op zaterdag 9 oktober de Spirit of Adventure (capaciteit 999 passagiers).

De zestien schepen die momenteel al zeker aanmeren tussen tussen 8 oktober en 18 februari hebben een totale capaciteit van zo’n 46.000 reizigers. Naast de reizigers die voor het shuttlevervoer kiezen, zakken ook heel wat van de vele bemanningsleden die een dagje vrijaf hebben naar Blankenberge af. Tijdens de wintermaanden mag Blankenberge naar schatting zo’n 10.000 cruisetoeristen verwelkomen.

Gepubliceerd op maandag 4 oktober 2021 12 u.