Blankenberge is een pleegzorggemeente RSS

Op maandag 16 november 2020 overhandigde Pleegzorg West-Vlaanderen officieel het label van Pleegzorggemeente aan het Lokaal Bestuur Blankenberge. Het label is een huisje met zakdoekjes, wat symbool staat voor een warme thuis, met een lach en een traan.

Pleegzorg is niet altijd evident, maar voor de kinderen en jongeren is het belangrijk om een plek te hebben waar ze zich geliefd voelen en waar er ruimte is voor hun eigen verhaal, even op adem komen of waar soms plaats is voor een nieuw begin. De uiteindelijke hoop is dat een pleegkind kan terugkijken op een jeugd waarbij hij of zij zich door twee paar ouders geliefd mocht voelen, elk op hun eigen manier.

Het Lokaal Bestuur is dankbaar voor de vele gezinnen in Blankenberge die nu al een warme thuis bieden aan een vierentwintigtal kinderen. Wat zij doen, iedere dag opnieuw, is onbetaalbaar! Het bestuur wil pleegzorg verder bekend maken om nog meer kinderen een warme thuis te bieden. Er is nog zoveel onbekend over pleegzorg en er zijn vaak veel meer mogelijkheden dan men denkt. Dat moeten ouders weten.

Van 16 tot 22 november 2020 is het Week van de Pleegzorg. Momenteel staat in de bib een boekenstand over pleegzorg met boeken voor kinderen en ouders. Op 3 en 10 maart 2021 organiseert het bestuur samen met Pleegzorg West-Vlaanderen en Huis van het Kind twee infosessies rond pleegzorg in het casino.

Ook in de toekomst zal het Lokaal Bestuur blijven kijken naar nieuwe mogelijkheden om pleegzorg verder in de kijker te zetten en pleegouders te ondersteunen. Wil je meer informatie over wat pleegzorg precies inhoudt en wil je weten welke mogelijkheden er zijn? Vraag dan een infopakket aan of volg de infosessie in maart 2021. Neem zeker een kijkje op de website van Pleegzorg Vlaanderen.

Gepubliceerd op donderdag 19 november 2020 9 u.