Blankenberge lanceert wandelaanbod Blankenberge op stap RSS

Bewegen is gezond voor lichaam en geest! Vanaf nu ontdek je de mooiste en meest verrassende plekjes in Blankenberge dankzij een gloednieuwe wandelbundel.

Bewegen is gezond voor lichaam en geest en zeker in volle coronatijd heel belangrijk.10.000 stappen per dag wordt hierbij heel vaak als maatstaf gehanteerd.

Om de inwoners van Blankenberge ook in coronatijden aan te moedigen om te bewegen en buiten te komen, namen het Lokaal Dienstencentrum De Bollaard en de stedelijke Sportdienst gezamenlijk het initiatief voor de opmaak van de wandelbundel Blankenberge Op Stap. Ook de seniorenbonden en wandelverenigingen werden bevraagd om mee te werken en S-Plus/S-Sport Blankenberge, OKRA Uitkerke, VIEF Blankenberge, CD&V Senioren Blankenberge, GOSA Blankenberge, Koninklijke wandelclub Daorta en de organisatoren van de Tweedaagse Voettocht gingen op dit aanbod in. De deelnemende bonden en verenigingen stippelden de wandelingen uit en het dienstencentrum en de Sportdienst zorgden voor de administratieve ondersteuning. Daarnaast werkte de gehandicaptenadviesraad een rolstoelvriendelijke wandeling uit en het Cultuurcentrum voorzag in een wandelroute voor de cultuurliefhebber.

De wandelbundel bestaat uit twaalf verschillende folders met wandelingen en bevat kleinere (5.000 stappen) en grotere (8.000 stappen) wandelingen. Ze leiden je langs de mooiste en de meest verrassende plekjes van onze badstad.

De wandelbundel Blankenberge Op Stap is gratis te verkrijgen in het Infopunt Toerisme, in de Bibliotheek en in het Farys Noordzeebad én bij de deelnemende bonden en verenigingen. De eerste wandelliefhebbers die zich aanmelden krijgen bovendien een bijkomende attentie. De folders zijn ook online beschikbaar.

Wie dat wenst kan na afspraak gratis een stappenteller ontlenen bij De Bollaard.

Meer info

Dienstencentrum De Bollaard

Koning Albert-I-laan 112
8370 Blankenberge
T 050 43 12 02
bollaard@blankenberge.be 

Gepubliceerd op dinsdag 8 juni 2021 11.40 u.