Blankenberge schrapt alle eigen events t.e.m. 31 augustus RSS

Het Lokaal Bestuur Blankenberge besliste in het college van vrijdag 24 april om alle stadsevenementen die gepland stonden tot en met 31 augustus 2020 af te gelasten. Dit kadert in een veiligheidsmaatregel om het coronavirus in te dijken.

Het Lokaal Bestuur probeert vooral om Blankenberge gezond en veilig te houden. Daar moeten drastische beslissingen voor genomen worden. Events zoals het Bloemencorso of de Paravangfeesten brengen vaak veel volk op één tijdstip en op één locatie samen. Het zou onverstandig zijn om de aanbevelingen om het coronavirus in te dijken zomaar teniet te doen.

Indien iemand toch een evenementieel initiatief heeft, kan die alsnog een aanvraag indienen bij het college van burgemeester en schepenen. Iedere aanvraag zal dan afzonderlijk worden geanalyseerd. Het Lokaal Bestuur toetst dan af of de organisatie alle nodige voorzorgsmaatregelen kan treffen en of het evenement voldoet aan de beperkende maatregelen die de Federale Overheid ons oplegt. Wat deze maatregelen zullen zijn, dat zal de komende weken duidelijk worden. Het Lokaal Bestuur volgt alle wijzigingen minutieus op zodat ze snel kunnen schakelen.

Een volledig overzicht van de geannuleerde activiteiten tot en met 31 augustus 2020 kan je terugvinden via www.blankenberge.be/geannuleerde-stadsevenementen.
Deze webpagina zal de komende periode voortdurend worden geüpdatet.

Gepubliceerd op zaterdag 25 april 2020 8 u.