Blankenberge solidair met overstroomde gebieden RSS

Blankenberge steekt de handen uit de mouwen en stelt hulppakketten samen voor onze landgenoten in de getroffen gebieden. Lees hier wat we precies zoeken.

De beelden van de overstromingen in ons land raakten iedereen diep. Lokaal Bestuur Blankenberge betuigt zijn medeleven met alle slachtoffers en met de getroffen gemeentes. Vorige week zakten de Strand- en Reddingsdienst Blankenberge, de Hulpverleningszone Zone 1 en de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst af naar het getroffen gebied om te helpen. Door hun tussenkomst konden tientallen mensen uit netelige posities worden bevrijd in de omgeving van Erézee en Bomal (Durbuy).

Hulppakketten

Intussen namen heel wat Blankenbergenaars al contact op met het stadsbestuur met de vraag hoe ze kunnen helpen. De solidariteit is immens en hartverwarmend. Naast de talloze burgerinitiatieven, wil het stadsbestuur ook haar steentje bijdragen met samengestelde hulppakketten voor kinderen. Vrijwilligers stellen de pakketten samen volgens de noden per leeftijd. Het gaat om kledij in diverse maten, verzorgingsproducten of pampers. Daarnaast maken ze ook pakketten met poetsgerief. Hiermee rijdt het stadsbestuur dan naar een centraal depot in de getroffen gebieden.

Samenstelling

De hulppakketten voor kinderen bestaan uit nette kinderkledij per leeftijd: onder- en bovenkledij, slaapgerief, sokken, eventueel aangevuld met pampers, verzorgingsproducten en handdoeken (nodig voor twee weken). Lever de pakketten af in een open zak of doos en vermeld er de leeftijd op (0-6 maand, 1-2 jaar, enz.). We zoeken geen kledij voor volwassenen.

Anderszijds stellen vrijwilligers ook poetspakketten samen met het geschonken materiaal: nieuw gerief zoals dweilen, schoteldoeken, borstels, trekkers, emmers, sponzen, microvezeldoeken, … Geen schoonmaakproducten.

Wil jij een hulppakket bezorgen?

  • Breng elk hulppakket apart in een open zak of doos naar ’t Kinderpaleis/LDC De Bollaard, Koning Albert I-laan 112, verdiep 1, 8370 Blankenberge.
  • Goederen binnenbrengen kan tot 31 juli 2021 op onderstaande dagen: 
    • op dinsdag van 13 tot 16 uur,
    • op woensdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur.

Na 31 juli evalueert het Lokaal Bestuur de noden en volgt zo nodig een nieuwe oproep. 

Vrijwilligers

Vrijwilligers om ter plaatse te gaan helpen melden zich best aan via de website www.rodekruis.be/helpenhelpt of via het hulpplatform en burgerinitiatief www.aidehulp14-7.com.

In contact komen met buurtbewoners om af te spreken om eventueel samen te gaan helpen kan via het digitaal buurtnetwerk Hoplr, www.hoplr.com

Gepubliceerd op maandag 19 juli 2021 18.30 u.