Blankenberge start met online buurtplatform Hoplr RSS

In de loop van de maand december lanceert het Lokaal Bestuur het buurtplatform Hoplr in Blankenberge. Het is een sociaal, digitaal netwerk voor burgerparticipatie, inclusie en buurtzorg.

Hoplr wil vooral mensen en buurtbewoners verbinden met elkaar en met hun omgeving. Je kan onder meer je buren beter leren kennen, spullen weggeven of (uit)lenen, een buurtevenement organiseren (wanneer de coronamaatregelen dat toelaten), een babysit zoeken, een melding doen van een verloren gelopen huisdier, enzovoort.

Het platform biedt ook enkele voordelen in deze coronaperiode, zo wordt het makkelijker om zonder risico’s contact te houden met je buren en de woonomgeving. Je kan zowel openbare berichten posten als privéberichten naar één van je buren sturen. Het Lokaal Bestuur Blankenberge heeft geen toegang tot de berichten en opmerkingen van inwoners onderling, Hoplr draagt privacy hoog in het vaandel. Vanaf midden januari zal het bestuur ook stedelijke info delen via het platform zodat inwoners op de hoogte blijven van bijvoorbeeld wegenwerken in hun buurt.

Blankenbergenaars ontvangen begin december een uitnodigingsbrief van Hoplr met een unieke code die toegang geeft tot het buurtnetwerk. Inloggen kan op de website www.hoplr.com of via de app van Hoplr. De app en website zijn gratis en reclamevrij. Blankenberge wordt in vier buurten opgedeeld die elk hun besloten netwerk krijgen.

Info & vragen?

Lukt het niet om je aan te melden bij Hoplr, heb je geen brief ontvangen of heb je enkele vragen over de werking van dit digitaal netwerk, dan kan je terecht bij het dienstencentrum De Bollaard, de medewerkers helpen je graag verder.

Gepubliceerd op zaterdag 14 november 2020 9 u.