Blankenberge voorziet premie voor handelszaken die tijdelijk de deuren moeten sluiten RSS

Het Lokaal Bestuur Blankenberge wil de lokale handelaars een extra duwtje in de rug geven tijdens deze eindejaarsperiode. Ook al woedt het coronavirus volop, het blijft belangrijk om de kerstsfeer alsnog naar de stad en naar de handelszaken te brengen.

Het bestuur voorziet alvast een premie voor alle handelaars die noodgedwongen de deuren moesten sluiten, maar er zijn wel enkele voorwaarden.

Gedurende de periode van 5 december 2020 tot en met 6 januari 2021 vraagt het bestuur aan alle handelaars om hun etalages mooi te versieren en te verlichten in kerstsfeer. Iedereen (dus ook de zaken die kunnen openblijven) krijgt ook de toelating om een kerstboom buiten te zetten, voor hun zaak. Op die manier wordt de kerstsfeer mooi zichtbaar in het straatbeeld.
Zo worden handelaars die noodgedwongen de deuren moesten sluiten, aangespoord om in een sfeervol verlichte etalage zijn of haar handelswaar extra in de spotlights te plaatsen. Het bestuur vraagt hen ook om op een creatieve manier aan te geven dat producten aan te kopen zijn via een webshop of via een telefonische bestelling. Op die manier worden ondernemers gestimuleerd om hun koopwaar te verkopen vanop afstand. Voldoet de door sluiting getroffen handelszaak onder andere aan deze twee voorwaarden, dan heeft het recht op een tegemoetkoming van 500 euro.

Het Lokaal Bestuur is écht bezorgd om de kleinere handelszaken die deze crisis misschien maar moeilijk te boven zullen komen. Velen onder hen hebben nog een enorme stock wintercollectie liggen die ze onmogelijk kwijt zullen raken als er geen actie ondernomen wordt. Verkopen vanop afstand zoals het ministerieel besluit van 28 oktober 2020 (B.S. 28 oktober 2020) voorschrijft, dient dan ook zeker aangemoedigd te worden. De COVID-19-pandemie heeft ons allen geleerd om creatiever te ondernemen. Het bestuur wil dit dan ook graag zoveel mogelijk stimuleren. Een tweede zaak dat we geleerd hebben, is dat sfeer gelukkig veel kan goedmaken. Mensen komen graag wandelen in een sfeervolle stad zoals Blankenberge.

Premie

De voorwaarden om een premie van € 500 te ontvangen zijn onder andere:

  • In de periode van 5 december 2020 tot en met 6 januari 2021 moet de etalage met koopwaar sfeervol verlicht zijn tussen 10 en 20 uur;
  • verkoop vanop afstand (bijvoorbeeld via webshop, via telefonische bestellingen) wordt duidelijk geafficheerd in de etalage;
  • enkel voor handelszaken die noodgedwongen moesten sluiten.
Gepubliceerd op vrijdag 13 november 2020 8.30 u.