BOA-vragenlijst

De Vlaamse overheid streeft naar een geïntegreerd aanbod van buitenschoolse opvang en activiteiten (BOA) voor álle kinderen en gezinnen. Dat wil zeggen dat alle lokale spelers in de sectoren Onderwijs, Welzijn, Cultuur, Jeugd en Sport (…) zo goed mogelijk moeten samenwerken.

Het lokaal bestuur heeft de regie in handen en stippelt met de verschillende partners een lokaal buitenschools beleid uit.

Het decreet heeft drie doelstellingen:

  • kinderen hun talenten laten ontwikkelen door speelmogelijkheden en ontplooiingskansen te geven, maar ook keuzevrijheid en recht op rust.
  • ouders de mogelijkheid geven om werk, opleiding en gezin vlot te combineren.
  • creëren van een aanbod van buitenschoolse opvang en activiteiten dat toegankelijk en betaalbaar is voor iedereen.

Vragenlijst

Het lokaal bestuur lanceert een vragenlijst waarin het peilt naar hoe jij als ouder de naschoolse tijd van je kind(eren) organiseert in onze stad. De enquête is er voor ouders met kinderen van 2,5 jaar tot 12 jaar.

Op die manier bekijkt het bestuur om de samenwerking met de verschillende actoren op elkaar af te stemmen en om het aanbod van buitenschoolse opvang en activiteiten naar een hoger niveau te tillen.

Blijft jouw kind jonger dan 12 jaar soms in de opvang, voor en/of na school of in de vakanties? Maak je gebruik van het activiteitenaanbod (cultuur, sport, jeugd, ...) of net helemaal niet? Vul dan de vragenlijst in en maak kans op een leuke prijs.

  • De tijd die je nodig hebt om deze vragenlijst in te vullen varieert van 10 tot 15 minuten, afhankelijk van het aantal kinderen dat je hebt per leeftijdscategorie.
  • Heb je meerdere kinderen die tot dezelfde leeftijdscategorie behoren, dan hoeft je deze vragenlijst maar één keer in te vullen.
  • Heb je kinderen in verschillende leeftijdscategorieën, vul dan de vragenlijst in per leeftijdscategorie.

De antwoorden verwerken we anoniem. Door de vragenlijst in te vullen, geef je de toestemming om je antwoorden te gebruiken in het onderzoek.

Je kan de vragenlijst invullen tot en met zondag 10 december. 

Vul de vragenlijst hier in.