Buitengewoon Belle RSS

Blankenberge laat tijdens de paasvakantie de belle-époquesfeer uit vervlogen tijden heropleven in het straatbeeld.

In tijden waar activiteiten en evenementen verboden zijn, blijft de stad inzetten op coronaproof alternatieven die voor voldoende spreiding zorgen, namelijk sfeerbeleving. En dat in een belle-époquejasje. Inwoners, toeristen en tweedeverblijvers zullen meer dan ooit merken dat Blankenberge eigenlijk terecht bestempeld wordt als het centrum van de belle époque.

Buitengewoon Belle

Blankenberge mag meer dan ooit fier zijn dat het het centrum van de belle époque aan de kust is. Een troef die de stad absoluut moet uitspelen. De coronaperiode leent er zich toe om de stad dan ook om te toveren in belle-époquesfeer. Vanaf de paasvakantie zullen vlaggenwimpels het stadscentrum opfleuren, worden de stadsvlaggen in een nieuw jasje gestoken waarin Belle, de belle-époquemascotte een centrale rol speelt. Vloerstickers her en der leiden bezoekers naar het Belle Epoque Centrum en op het Koning Leopold III-plein zorgen banners voor de juiste sfeer. Vakantiegangers die een kamer boeken in een van de hotels, ontvangen een postkaart uit de belle-epoqueperiode om op te sturen naar vrienden of familie. Een Instagramwedstrijd en een wandelzoektocht leiden de mensen naar de buitenlucht. Meer info volgt via www.visit-blankenberge.be en via onze socialemediakanalen.

De paasvakantie is slechts een startschot. Het komende jaar zal belle époque de klok slaan in de stad. Het bestuur zal geleidelijk aan nieuwe concepten lanceren. De elegante belle-époquedame Belle zal een belangrijke rol spelen in een fictief verhaal. Tegen de zomerperiode komt er een belle-époquepark met buitenexpo en een heus belle-époqueweekend. Een virtueel stadsspel, een belle-époquezoektocht en een concept waarbij de lokale horeca een rol zal spelen, zit ook nog in de pipeline. Als familiale badstad is het uiteraard de bedoeling dat het aanbod zowel jong en oud aanspreekt.

Belle Epoque Centrum

Benieuwd naar meer? Maak je graag kennis met de mooiste tijd die we in de 19e en 20e eeuw kenden? Breng in de paasvakantie dan een bezoekje aan het interactief bezoekerscentrum, het Belle Epoque Centrum. Dat kan dat op een coronaproof manier. Op voorhand reserveren is wel een must. Dat doe je via www.belleepoquecentrum.be. Door het grote succes van de expo ‘Kindertijd in de belle époque', zal de expo verlengd worden tot en met 7 november 2021.

Praktisch

Contact

Openingstijden

De openingstijden van het Belle Epoque Centrum vind je op de website: www.belleepoquecentrum.be

Gepubliceerd op vrijdag 2 april 2021 14.26 u.