Buitengewoon belle

Blankenberge is met recht het centrum van de belle époque aan de kust. Een troef die we absoluut uitspelen, met onze belle-époquemascotte Belle in de hoofdrol. 

Op stap met Belle

De gratis wandelzoektocht Op stap met Belle, leidt kinderen en ouders naar de buitenlucht. Raadseltje en weetjes, verpakt in een handig pocketformaat. Houd je smartphone bij de hand en scan de QR-codes. Haal jouw zoektocht in het Infopunt Toerisme of in het Belle Epoque Centrum tijdens de openingsuren. 

Het verhaal van Belle

Dat Belle een centrale rol speelt in de belle-époquesfeerbeleving, bewijst het Verhaal van Belle, waarin onze belle-époquemascotte de hoofdrol speelt in haar eigen verhaal. Het verhaal, geschreven door Katrien Vervaele, is in een écht boek gegoten. Een fysiek exemplaar bemachtig je in het Infopunt Toerisme of in het Belle Epoque Centrum. De Franstalige, Duitstalige en Engelstalige versie download je onderaan deze pagina. 

Los het op

Fan van mysterie en suspense? In een virtueel stads(moord)spel staat het moordmysterie rond Belle centraal. Het spel is uitgewerkt in vier talen en loopt tot augustus 2022 via Facebook Messenger. Meedoen? Je hebt enkel een smartphone nodig. Nadat je bent aangemeld via de app, ontvang je een code. Die loodst je via raadsels en opdrachten naar een tiental plaatsen in Blankenberge. Samen met je gezin los je zo een meer dan 100 jaar oud Blankenbergs mysterie op. Spannend!

Belle-époqueweekend - 3 en 4 juli 2021 - terugblik