Buitengewoon belle

Blankenberge is met recht het centrum van de belle époque aan de kust. Een troef die we absoluut uitspelen. Vlaggenwimpels fleuren het stadscentrum op en in de stadsvlaggen speelt de elegante dame Belle -de belle-époquemascotte- een centrale rol. Vloerstickers her en der leiden je naar het Belle Epoque Centrum en op het Koning Leopold III-plein zorgen banners voor de juiste sfeer. 

Belle-époquepark 

In het Leopoldpark aan de jachthaven bezoek je nog tot het einde van dit jaar een buitenexpo met foto's uit het Gouden Tijdperk. 

Op stap met Belle

De gratis wandelzoektocht Op stap met Belle, leidt kinderen en ouders naar de buitenlucht. Raadseltje en weetjes, verpakt in een handig pocketformaat. Houd je smartphone bij de hand en scan de QR-codes. Haal jouw zoektocht in het Infopunt Toerisme of in het Belle Epoque Centrum tijdens de openingsuren. 

Het verhaal van Belle

Dat Belle een centrale rol speelt in de belle-époquesfeerbeleving, bewijst het Verhaal van Belle, waarin onze belle-époquemascotte de hoofdrol speelt in haar eigen verhaal. Het verhaal, geschreven door Katrien Vervaele, is in een écht boek gegoten. Een fysiek exemplaar bemachtig je in het Infopunt Toerisme of in het Belle Epoque Centrum. De Franstalige, Duitstalige en Engelstalige versie download je onderaan deze pagina. 

Los het op

Fan van mysterie en suspense? In een virtueel stads(moord)spel staat het moordmysterie rond Belle centraal. Het spel is uitgewerkt in vier talen en loopt tot augustus 2022 via Facebook Messenger. Meedoen? Je hebt enkel een smartphone nodig. Nadat je bent aangemeld via de app, ontvang je een code. Die loodst je via raadsels en opdrachten naar een tiental plaatsen in Blankenberge. Samen met je gezin los je zo een meer dan 100 jaar oud Blankenbergs mysterie op. Spannend!

Expo Kindertijd in de belle époque

Indoor valt er ook belle-époquesfeer te snuiven. De expo Kindertijd in de belle époque is nog tot 7 november 2021 te bekijken in het Belle Epoque Centrum. Reserveren is niet langer verplicht, maar het is wel aangeraden. 

Tickets boek je via www.belleepoquecentrum.be/tickets.

Belle-époqueweekend - 3 en 4 juli 2021 - terugblik