Buitengewoon belle

Blankenberge zet ook deze zomer vol in op coronaveilige alternatieven die voor voldoende spreiding zorgen. Resultaat? Sfeerbeleving. En dat in een belle-époquejasje. Meer dan ooit draagt Blankenberge met trots de stempel ‘centrum van de belle époque’.

Blankenberge is met recht het centrum van de belle époque aan de kust. Een troef die we absoluut uitspelen. Vlaggenwimpels fleuren het stadscentrum op en in de stadsvlaggen speelt de elegante dame Belle -de belle-époquemascotte- een centrale rol. Vloerstickers her en der leiden je naar het Belle Epoque Centrum en op het Koning Leopold III-plein zorgen banners voor de juiste sfeer. Het project is er voor kinderen, jongeren en ouders.

Belle-époquepark 

Het Leopoldpark is voor de zomermaanden omgebouwd tot een heus belle-époquepark met buitenexpo, fotoframes, gezellige verlichting en muziek uit de tijd van toen. Negen verhaalpalen her en der brengen je het Verhaal van Belle. De laatste week van augustus fleurt een kleurrijk bloementapijt het Leopoldpark op, een aanvulling op het gekende Bloemencorso. Belle wordt dan létterlijk in de bloemetjes gelegd.

Op stap met Belle

De wandelzoektocht Op stap met Belle, leidt kinderen en ouders naar de buitenlucht. Raadseltje en weetjes, verpakt in een handig pocketformaat. Houd je smartphone bij de hand en scan de QR-codes.

Het verhaal van Belle

Dat Belle een centrale rol speelt in de belle-époquesfeerbeleving, bewijst het Verhaal van Belle, waarin onze belle-époquemascotte de hoofdrol speelt in haar eigen verhaal. Het verhaal, geschreven door Katrien Vervaele, is in een écht boek gegoten. Een fysiek exemplaar bemachtig je in het Infopunt Toerisme of in het Belle Epoque Centrum. De Franstalige, Duitstalige en Engelstalige versie download je onderaan deze pagina. 

Los het op

Fan van mysterie en suspense? In een virtueel stads(moord)spel staat het moordmysterie rond Belle centraal. Het spel is uitgewerkt in vier talen en loopt tot augustus 2022 via Facebook Messenger. Meedoen? Je hebt enkel een smartphone nodig. Nadat je bent aangemeld via de app, ontvang je een code. Die loodst je via raadsels en opdrachten naar een tiental plaatsen in Blankenberge. Samen met je gezin los je zo een meer dan 100 jaar oud Blankenbergs mysterie op. Spannend!

Cocktail en praline by Dominique Persoone

Internationaal gerenommeerd chocolatier en chef Dominique Persoone werkt al langer samen met de beste restaurants van België en de top van de wereld. Daar voegt de shock-o-latier nu onze badstad aan toe. Speciaal voor Blankenberge ontwikkelde smakenkunstenaar Persoone een belle-époquecocktail. Proeven? Dat doe je bij de deelnemende lokale handelaars en horecazaken. In het najaar, vanaf september, lanceert hij een nieuwe Blankenbergse praline. Je degusteert ze bij lokale handelaars. Daarover later meer.

Instagramwedstrijd

De Instagramwedstrijd Op zoek naar Belle loopt ook nog tot in oktober. Elke week verstopt Belle zich ergens in Blankenberge. Ga op zoek en post een foto met Belle op je feed. Gebruik #buitengewoonbelle en tag @visitblankenberge. Als je profiel openbaar staat, maak je kans om een Blankenbergebon van 25 euro te winnen. Deelnemen aan de Instagramwedstrijd kan tot en met 5 oktober 2021. 

Meer info: www.visit-blankenberge.be/opzoeknaarbelle

Expo Kindertijd in de belle époque

Indoor valt er ook belle-époquesfeer te snuiven. De expo Kindertijd in de belle époque is nog tot 7 november 2021 te bekijken in het Belle Epoque Centrum. Dat kan helemaal coronaveilig, maar vooraf reserveren is een must.

Tickets boek je via www.belleepoquecentrum.be/tickets.