Buurtzorg

Kom je als hulpverlener, mantelzorger, buur, kennis,... bij senioren aan huis en ervaar je bij de senior kleine beperkingen in zijn dagelijkse activiteiten? Verveelt de senior zich? Zoekt hij een zinvolle dagbesteding? Merk je bij de senior een (dreigende) vereenzaming?

Merk je anderzijds misschien ongekende talenten bij een senior? Misschien is de senior uiterst handig in de tuin? Misschien kan hij ongeëvenaard vertellen? Misschien kan hij uiterst goed luisteren? Wil hij graag samen boodschappen doen?

Contacteer dan Buurtzorg want zo wil het dienstencentrum de senior helpen in het verbeteren van zijn levenskwaliteit, in het langer thuis blijven wonen, in het verbeteren van zijn sociale contacten,... Uiteraard gebeurt dit alles met goedkeuring van de senior.

Zit je als senior zelf met vragen, wil je graag mensen helpen, wil je graag eens een babbeltje slaan en weet je niet waar terecht? Ook hiervoor kan je Buurtzorg contacteren!

Buurtbabbel

Maandelijks worden er buurtbabbels georganiseerd in De Wullok (Ruiterstraat 9), Bibliotheek (Onderwijsstraat 17) en De Pekelput (Franchommelaan), telkens van 13.30 tot 17.30 uur. Je stapt binnen wanneer het jou past, want er is de ganse dag iemand aanwezig.

Wat mag je verwachten?

Een tas koffie, hulp met vragen over zorg, een infostand, info over de seniorenbonden, hulp bij administratie, gewoon een babbeltje slaan,...

Als download vind je de flyer met verdere informatie over de buurtbabbels.