Choose Life!

grote weergave De beurs heeft de steun van Kom op tegen Kanker en de toestemming om promotiemateriaal te gebruiken. (Kom op tegen Kanker) Alle foto's - 1 ©Kom op tegen Kanker

Op zaterdag 18 april wordt een evenement georganiseerd met de naam Choose Life! Doelstelling van het evenement is tweeledig. Enerzijds willen we tijdens dat evenement geld inzamelen voor Kom op Tegen Kanker via de rospotten en andere initiatieven.
Anderzijds wordt eveneens ingezet op preventie van (de) ziekte. Dit door een gezonde levensstijl in de kijker te zetten en meer specifiek een gezonde eetgewoonte alsook voldoende beweging.

Wat heeft Choose Life! te bieden?

  • Van 12 tot 22 uur zal er muziek op het evenementenplein (Koning Leopold III-plein) voorzien worden. Naast het binnenbrengen van de rospotten zullen ook plaatjes aangevraagd kunnen worden tegen vergoeding. Uiteraard kunnen er ook vrijblijvend giften gegeven worden.
  • Tussen 13 en 18 uur zal er een openluchtbeurs plaatsvinden waarbij elke geïnteresseerde (jong en oud) een overzicht zal terugvinden van het sportieve aanbod in de stad. Dit gaat van gevestigde verenigingen (sport, dans,…) tot lokale zelfstandigen (yoga, fitness,…). De beurs is gratis en moet mensen aanzetten na te denken over meer sport en beweging, en zodoende ook vlot de weg doen vinden naar de organisatie die het beste aansluit bij de persoonlijke vraag.
  • Doorheen de middag worden tevens workshops/demonstraties georganiseerd zodat men ook effectief enkele disciplines kan ervaren. Ook daar zal men vrijblijvend iets kunnen doneren voor het goede doel.
  • Daarnaast wordt ook een kinderspeeldorp voorzien om ook de jongsten in beweging te krijgen. Ook daar wordt animatie voorzien waarbij de opbrengsten zich specifiek zullen richten naar het Kinderkankerfonds.
  • Tijdens de beurs zullen verschillende voedselstanden aanwezig zijn die gezonde voeding in de kijker zetten. Mensen doen nadenken over hun eetgewoonten en hen een gezond alternatief presenteren is de boodschap.
  • Om 20 uur wordt een slotoptreden voorzien om de dag feestelijk af te sluiten.

Zoals je kan lezen wordt het een dag om niet te vergeten en die levens kan veranderen!

Kies voor het leven!
Choose life!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Filter op categorie