Corona: wat verandert er op 1 juli? RSS

De Nationale Veiligheidsraad heeft groen licht gegeven om fase 4 van het afbouwplan vanaf woensdag 1 juli 2020 in te gaan en dit gaat gepaard met een reeks nieuwe versoepelingen. Wat er precies verandert, lees je hieronder.

Uitbreiding bubbel & bijeenkomsten

Het is mogelijk om wekelijks met 15 verschillende personen nauwer contact te hebben, bovenop de gezinsleden (=uitgebreide persoonlijke bubbel). Deze 15 personen mogen elke week veranderen.

Buitenactiviteiten moeten waar mogelijk nog steeds de voorkeur krijgen.

Groepsbijeenkomsten worden beperkt tot maximaal 15 personen, inclusief kinderen. Dit geldt voor alle bijeenkomsten, ongeacht of ze thuis of buitenshuis plaatsvinden (bijvoorbeeld in het park of op restaurant).

Winkelen

Je mag opnieuw naar de winkel gaan met mensen uit jouw contactbubbel en zonder tijdslimiet. De veiligheidsafstand van 1,5 meter geldt nog altijd!

Ook de beperking op het aantal marktkramen wordt opgeheven. De gezondheidsprotocollen en -voorschriften blijven wel van toepassing.

Heropening stadsdiensten & expo’s

Woensdag 1 juli openen enkele stadsdiensten opnieuw hun deuren:

Het stadhuis (met uitzondering van de balie burgerlijke stand en bevolking, die open is op afspraak), Farys Noordzeebad en dienstencentrum De Bollaard blijven nog gesloten.

Online reserveren recyclagepark

Het recyclagepark blijft enkel open op afspraak, maar vanaf 1 juli 2020 kunnen afspraken online gemaakt worden via www.blankenberge.be/afspraken. Er kan van een maand vooraf een afspraak gemaakt worden tot ten laatste twee uur vooraf en als klant ontvang je tot twee maal toe een herinneringsmail.

Meer informatie over het online reservatiesysteem

Heropening attracties

Een aantal attracties gaan opnieuw open:

Het Farys Noordzeebad en ZOO Serpentarium blijven momenteel nog gesloten.

Evenementen

Vanaf 1 juli mogen er opnieuw activiteiten met publiek worden georganiseerd, onder bepaalde voorwaarden.

Voor éénmalige evenementen in de publieke ruimte is er een online-instrument (matrix) beschikbaar, dat als referentie zal dienen voor het Lokaal Bestuur bij het verlenen van vergunningen voor deze evenementen. Er zullen ook duidelijke regels moeten worden toegepast.

Voor al deze gebeurtenissen geldt een capaciteitslimiet van:

  • 200 mensen binnen;
  • 400 mensen buiten.

Erediensten

Het maximum aantal aanwezigen op religieuze erediensten en levensbeschouwelijke bijeenkomsten wordt uitgebreid tot 200 personen. De veiligheidsafstand moet nog steeds worden nageleefd.

Meer info over alle coronamaatregelen in Blankenberge

www.blankenberge.be/coronavirus 

Gepubliceerd op dinsdag 30 juni 2020 16.50 u.