Corona: wat verandert er op 10 & 11 mei? RSS

Op 10 en 11 mei 2020 gaan we een nieuwe fase van de afbouwstrategie in. Wat er precies verandert, lees je hieronder.

Uitbreiding sociale contacten

Vanaf zondag 10 mei 2020 mag elk gezin thuis maximaal vier personen (altijd dezelfde) ontvangen, bij voorkeur buiten op het terras of in de tuin. Om het aantal contacten te beperken en om de verspreiding van het virus niet te bevorderen, verbinden de bezoekers zich ertoe slechts met één gezin af te spreken.

De veiligheidsafstand moet uiteraard nageleefd worden en als je ziek bent mag je geen bezoek ontvangen of zelf op bezoek gaan.

Winkels

Vanaf maandag 11 mei 2020 zullen alle winkels heropenen. Er zal slechts één klant per 10 m² toegelaten worden en dit voor maximum 30 minuten. Een uitzondering wordt gemaakt voor kleinere winkels. De veiligheidsafstand moet gerespecteerd worden en bij voorkeur draagt elke klant bescherming waarbij de neus en mond bedekt zijn. Het is ook aan te raden om enkel naar winkels te gaan in de buurt van jouw huis of werkplek.

Toegangspoortjes kernwinkelgebied

Om de veiligheid van iedereen te garanderen wordt het kernwinkelgebied in Blankenberge, dit is de Kerkstraat en de zijstraten, voorzien van toegangspoortjes die tijdelijk sluiten wanneer het te druk wordt in de winkelstraten. Het spreekt voor zich dat het afsluiten van het gebied niet nodig is wanneer het rustig is, dan blijven de poortjes gewoon open.

Het centrum wordt zo dus vanaf 11 mei 2020 dagelijks een voetgangerszone en dit van 11 tot 18 uur (vanaf 1 juli 2020 treedt dan het zomerregime in).

Meer info over de toegangspoortjes en locaties

Parkeercontroles

Vanaf maandag 11 mei 2020 zal OPC opnieuw parkeercontroles uitvoeren in Blankenberge.

Je kan vanaf 11 mei ook opnieuw langsgaan in de OPC Parkingshop, mits je de veiligheidsmaatregelen en de social distance respecteert.

Centrumbus Blankenberge & belbussen

De centrumbus Blankenberge (lijn 38) en de belbussen rijden vanaf maandag 11 mei 2020 opnieuw uit.

Om de social distance op de voertuigen te garanderen, worden maatregelen getroffen voor zowel personeel als klanten. Zo worden er slechts maximum 3 personen per belbus toegelaten. Wanneer het maximum aantal reizigers bereikt wordt, zullen de belbussen (en ook de centrumbus Blankenberge) doorrijden zonder nog te stoppen aan haltes.

Meer info over de extra maatregelen

Coronaopsporingslijn

Vanaf maandag 11 mei 2020 kan je een telefoontje krijgen van een contactopspoorder. Hij of zij zal je melden dat je in contact bent geweest met iemand die met corona besmet is en zal samen met jou nagaan wie je in de voorbije dagen ontmoet hebt. De informatie die je geeft voor het contactonderzoek is strikt vertrouwelijk en blijft geheim.

Opgelet: oplichters zijn vindingrijk tijdens de coronacrisis, wees dus extra alert voor mensen met slechte bedoelingen!

De coronaopsporingslijn gebruikt altijd het vaste nummer: 02 214 19 19. SMS-berichten ontvang je via 8811. Tip: sla deze nummers op in je telefoon.

Meer info over alle coronamaatregelen in Blankenberge

www.blankenberge.be/coronavirus

Gepubliceerd op vrijdag 8 mei 2020 12 u.