Corona: wat verandert er op 18 mei? RSS

Op maandag 18 mei 2020 gaan we de tweede fase van het afbouwplan in. Wat er precies verandert, lees je hieronder.

Onderwijs

De lessen voor bepaalde leerlingen in het basis- en secundair onderwijs worden geleidelijk en onder strikte voorwaarden heropgestart. Meer informatie hierover krijg je van de scholen zelf.

De kleuterscholen blijven gesloten.

Contactberoepen

Contactberoepen (kappers, schoonheidssalons, niet-medische pedicurezaken, nagelsalons en tatoeage- en piercingsalons) kunnen hun activiteit hernemen. Ze moeten werken op afspraak, een mondmasker dragen (zowel het personeel als de klanten) en de veiligheidsafstand tussen klanten moet gerespecteerd blijven.

Markt

De wekelijkse markt zal vanaf maandag 18 mei 2020 terug plaatsvinden op de Grote Markt en dit op maandag- en vrijdagochtend.

De plaatsen zijn voorlopig enkel voorbehouden voor abonnementhouders die voeding aanbieden. Voorlopig zal de wekelijkse markt bestaan uit 24 voedingskraampjes. In een volgende fase wordt er bekeken hoe de overige standhouders op een veilige manier deel kunnen uitmaken van het marktgebeuren.

Alle marktkramers en hun personeel moeten verplicht een mondmasker dragen en dit wordt ook voor de klanten sterk aanbevolen. Om de social distance te respecteren, worden de kraampjes verspreid over de ganse Grote Markt en wordt er een circulatieplan opgesteld.

Sport

Reguliere sporttrainingen en -lessen in de buitenlucht en in clubverband mogen worden hervat, als ze de veiligheidsafstand respecteren en als er een coach aanwezig is. De groepen mogen niet groter zijn dan 20 personen en sportclubs mogen alleen heropenen op voorwaarde dat alle maatregelen worden genomen om de veiligheid van de sporters te waarborgen.

De O’Neill Beachclub herneemt vanaf maandag de trainingen van de Rebels (surfers vanaf tien jaar). De sanitaire voorzieningen in de beachclub blijven wel gesloten. Het materiaalverhuur werd reeds op maandag 11 mei 2020 terug opgestart.

Sea Life

Dierenpark Sea Life opent op maandag 18 mei opnieuw de deuren en ze hebben hiervoor de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. Tickets dienen op voorhand aangekocht te worden, er werd een eenrichtingsroute uitgewerkt, iedereen moet verplicht een mondmasker dragen en er worden maar vijf bezoekers binnengelaten per kwartier. De cafetaria en speeltuin blijven gesloten.

Huwelijken & begrafenissen

Vanaf maandag 18 mei mogen er op huwelijken en begrafenissen een maximum van 30 personen ontvangen worden. Hierbij dient de veiligheidsafstand gerespecteerd te worden en is het niet toegestaan om na de plechtigheid een receptie te organiseren.

Meer info over alle coronamaatregelen in Blankenberge

www.blankenberge.be/coronavirus 

De volgende stap in het afbouwplan zal niet vóór 8 juni 2020 plaatsvinden.

Gepubliceerd op donderdag 14 mei 2020 16 u.