Coronamaatregelen kernwinkelgebied RSS

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat vanaf maandag 11 mei 2020 de winkels opnieuw open gaan. Het Lokaal Bestuur wil ervoor zorgen dat dit in Blankenberge op een veilige en gezonde manier gebeurt.

Daarom heeft het Lokaal Bestuur beslist om het kernwinkelgebied, dit is de Kerkstraat en de zijstraten, te voorzien van poortjes. Het spreekt voor zich dat het afsluiten van het gebied niet nodig is wanneer het rustig is, dan blijven de poortjes gewoon open. Om de veiligheid van iedereen te kunnen garanderen zullen we deze poortjes wel tijdelijk sluiten wanneer het te druk wordt.

Concreet wordt de toegang tot het winkelcentrum gevormd door de Kerkstraat (tussen Zeedijk en Steenstraat), Vissersstraat, Langestraat (tussen Weststraat en Hoogstraat), Molenstraat (tussen Weststraat en Hoogstraat), Bakkersstraat (tussen Vissersstraat en Langestraat) en het Manitobaplein. Op deze locaties komen de bemande toegangspoortjes. Er wordt een vaste barrière geplaatst tussen het kruispunt van de Bakkersstraat met de Nieuwstraat.

Voor de winkels in het winkelcentrum wordt door het Lokaal Bestuur een wachtzone met vloerstickers voorzien. Deze stickers worden op 1 meter van de rooilijn en op 1,5 meter van elkaar gekleefd. Hierbij wordt telkens het principe van het 'rechts aanhouden' toegepast (rechts aanschuiven, de winkel rechts verlaten). De stickers worden op vrijdag 8 mei 2020 door de diensten van het Lokaal Bestuur op het openbaar domein aangebracht.

Innames openbaar domein worden gedurende de beheersmaatregelen niet toegelaten. Stoepborden, beachflags, banken, stoelen,... kunnen dus niet langer uitgestald worden.

Wanneer?

Het centrum wordt vanaf 11 mei 2020 dagelijks een voetgangerszone van 11 tot 18 uur (vanaf 1 juli 2020 treedt dan het zomerregime in).

Leveranciers kunnen tot 11 uur leveren bij de handelaar. Bij gesloten poorten worden enkel hulp- en ordediensten toegelaten tot het winkelcentrum.

Locaties poortjes

Op de foto hiernaast zie je de locaties van de poortjes.

  • Geel: locaties poortjes
  • Rood: kruispunt Nieuwstraat en Bakkersstraat wordt permanent afgesloten
  • Oranje: openbare toiletten
Gepubliceerd op vrijdag 8 mei 2020 8 u.