Cultuur & attracties

Culturele activiteiten zonder publiek kunnen vanaf 8 juni 2020 worden hervat. Voorstellingen met publiek (inclusief bioscopen) kunnen pas vanaf 1 juli 2020 worden hervat, maar altijd volgens precieze regels met betrekking tot het beheer van het publiek (bijvoorbeeld het respecteren van de veiligheidsafstand in het publiek en maximaal 200 aanwezigen).
De organisatie van de activiteiten moet zodanig worden gepland dat te grote bijeenkomsten, bijvoorbeeld buiten de zaal, worden vermeden.

Opgelet: vanaf 11 juli 2020 is het dragen van een mondmasker verplicht in bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea en bibliotheken.

Musea & attracties

Musea, culturele bezienswaardigheden en dierenparken mogen vanaf 18 mei 2020 terug open, op voorwaarde dat ze een online of telefonisch ticketingsysteem opzetten en de nodige maatregelen nemen om te vermijden dat het te druk wordt. 

Sea Life Blankenberge opent op maandag 18 mei 2020 opnieuw de deuren en ze hebben hiervoor de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. Tickets dienen op voorhand aangekocht te worden, er werd een eenrichtingsroute uitgewerkt, iedereen moet verplicht een mondmasker dragen en er worden maar vijf bezoekers binnengelaten per kwartier.

Het Belle Epoque Centrum gaat op woensdag 1 juli 2020 opnieuw open, maar kan enkel bezocht worden mits voorafgaande reservatie. Koop je tickets via www.belleepoquecentrum/tickets. Bij een bezoek is het dragen van een mondmasker verplicht!

De binnenexpo 750 jaar Blankenberge kan vanaf 1 juli 2020 opnieuw bezocht worden, mits reservatie via T 050 636 620 (ten laatste de dag voor je bezoek) en het verplicht dragen van een mondmasker.
Bekijk hier de veiligheidsmaatregelen die genomen worden.

Bowling Bowl Inn en Huisje van Majutte sluiten vanaf maandag 19 oktober 2020 voor een maand de deuren.

ZOO Serpentarium blijft tot nader order gesloten!

Toeristische daguitstappen naar Blankenberge zijn vanaf 8 juni 2020 opnieuw toegestaan.