Cultuur & attracties

Culturele activiteiten zonder publiek kunnen vanaf 8 juni 2020 worden hervat. Voorstellingen met publiek (inclusief bioscopen) kunnen pas vanaf 1 juli 2020 worden hervat, maar altijd volgens precieze regels met betrekking tot het beheer van het publiek (bijvoorbeeld het respecteren van de veiligheidsafstand in het publiek en maximaal 200 aanwezigen).
De organisatie van de activiteiten moet zodanig worden gepland dat te grote bijeenkomsten, bijvoorbeeld buiten de zaal, worden vermeden.

Wanneer mensen deelnemen aan culturele (maar ook aan andere vrijetijdsactiviteiten) is het dragen van een masker te allen tijde aan te bevelen.

Culturele activiteiten die worden georganiseerd en begeleid door een verantwoordelijke zijn beperkt tot 20 personen in juni en 50 personen in juli, mits het naleven van de veiligheidsafstand.

Musea & attracties

Musea, culturele bezienswaardigheden en dierenparken mogen vanaf 18 mei 2020 terug open, op voorwaarde dat ze een online of telefonisch ticketingsysteem opzetten en de nodige maatregelen nemen om te vermijden dat het te druk wordt. De aanwezige cafetaria's, restaurants, speeltuinen en attracties dienen gesloten te blijven.

Sea Life Blankenberge opent op maandag 18 mei 2020 opnieuw de deuren en ze hebben hiervoor de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. Tickets dienen op voorhand aangekocht te worden, er werd een eenrichtingsroute uitgewerkt, iedereen moet verplicht een mondmasker dragen en er worden maar vijf bezoekers binnengelaten per kwartier.

Het Belle Epoque Centrum en de binnenexpo 750 jaar Blankenberge blijven gesloten tot 30 juni 2020.

Toeristische daguitstappen naar Blankenberge zijn vanaf 8 juni 2020 opnieuw toegestaan.