Dienstencentrum De Bollaard

Ook in deze coronatijden is het belangrijk om te blijven bewegen, download daarom onderaan deze pagina het Beweegboekje.

De gezondheid van onze klanten en medewerkers is voor het Lokaal Bestuur een absolute prioriteit. De gebruikers van het dienstencentrum zijn vaak kwetsbare ouderen bij wie een besmetting ernstige gevolgen kan hebben. Daarom gelden ook volgende bijkomende maatregelen:

Maaltijden

Wie normaal in het dienstencentrum komt eten kan zijn/haar maaltijden aan huis laten leveren. Je kan hiervoor terecht op de website van Ruddersstove: www.maaltijdzorgplatform.be.

Activiteiten

Alle wederkerende activiteiten in De Bollaard worden geschrapt. Dit zijn onder andere de biljart, tafeltennis, line-dance, juwelen maken, teken- en schilderclub,…
De dansnamiddagen worden ook afgelast.

De ontspanningsmiddag 80+ wordt verplaatst.

Voordrachten

Alle geplande voordrachten worden geannuleerd. Deze zullen op een latere datum hernomen worden.

Sport Overdag

Sport Overdag kan niet meer doorgaan in het dienstencentrum.

Digi-Ateljee

Zowel cursussen als digi-hulp worden geannuleerd voor de duur van de sluiting.

Kaartershuisjes

De kaartershuisjes aan het stadhuis en de Pekelput sluiten hun deuren en dit voor eenzelfde periode als het dienstencentrum.

Activiteiten dagelijks leven

De douches, het wassalon, de bloeddrukmeting en alle andere diensten (kapsalon, manicure, pedicure, winkelmiddag,…) worden eveneens opgeschort.

Extern verhuur

Verhuur wordt kosteloos geannuleerd.

Voedselbedeling

De voedselbedeling zal georganiseerd worden met personeel van het Lokaal Bestuur.

Kledijdepot

Het kledijdepot werkt met een afhaalpunt. Kledij bestellen kan via mail (bollaard@blankenberge.be) of via telefoon (T 050 43 12 02).

Triagecentrum

In De Bollaard kan, indien de huisartsen er nood aan hebben, een triagecentrum worden opgericht. Patiënten die doorverwezen worden door hun huisarts kunnen hier terecht voor een eerste onderzoek. Er worden 3 consultatieruimtes en een grote wachtzaal voorzien, inclusief permanentie van enkele huisartsen. Deze lokalen bevinden zich op een afzonderlijk verdiep en zijn toegankelijk via een aparte ingang, dit om het triagecentrum gescheiden te houden van de andere werkruimtes.