Sport & buitenactiviteiten

Contactloze sportactiviteiten kunnen worden hervat, zowel indoor als outdoor, amateur of professioneel, competitie en training.

Sportieve activiteiten die worden georganiseerd en begeleid door een verantwoordelijke zijn beperkt tot 20 personen in juni en 50 personen in juli, met inachtneming van de veiligheidsafstanden.

Sportzalen en fitnessruimtes mogen vanaf 8 juni 2020 ook heropenen, mits alle maatregelen in acht worden genomen.

Zwembaden, sauna’s en wellnesscentra mogen vanaf 1 juli 2020 opnieuw open.
Het Farys Noordzeebad is wegens veiligheidsredenen tijdelijk gesloten!

Per toegelaten sporttak werden door de betrokken sportfederaties concrete richtlijnen uitgewerkt. Richt je dus tot je sportclub om hier meer over te weten en/of check zeker op voorhand de website van de sportfederatie!

Hengelen is toegelaten mits het naleven van de afstandsregels. Om te vissen vanop de staketsels en de Pier heb je een vergunning nodig, koop jouw visvergunning voor 1 jaar online via de webshop. Opgelet: op het Oosterstaketsel en op de Pier is het dragen van een mondmasker verplicht!

Speeltuinen zijn terug open voor kinderen tot maximum 12 jaar en onder begeleiding van de ouders (tussen de ouders moet de social distance van 1,5 meter gerespecteerd worden). Er mogen maximum 20 kinderen aanwezig zijn en een bezoek aan de speeltuin mag maximum 30 minuten duren.

Sportlessen en -trainingen

Sportlessen en trainingen moeten plaatsvinden:

 • In een georganiseerd verband, namelijk door een club of een vereniging.
 • Steeds in de aanwezigheid van een trainer of een meerderjarige toezichter.
 • Met een groep van maximum vijftig personen, en met het respect van een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon.

Stedelijke sportaccommodaties

Vanaf maandag 22 juni 2020 kunnen sportverenigingen opnieuw terecht in de Farys mattenzaal en in Farys Sportdoze voor trainingen of competitie volgens de geldende maatregelen en protocollen. Sportverenigingen dienen wel op voorhand te reserveren via sportzalen@blankenberge.be

Farys Noordzeebad is wegens veiligheidsredenen tijdelijk gesloten!

Het skatepark is opnieuw open, ook hier dient de social distance gerespecteerd te worden. Door de overrompeling is er ook slechts beperkte toegang mogelijk:

 • Voormiddag: toegang voor kinderen -12 jaar
 • Namiddag: toegang voor 12 tot 16-jarigen
  19 tot 21.30 uur: toegang voor +16 jaar

Sportactiviteiten

Sporten in niet-georganiseerd verband mag:

 • met je eigen sociale bubbel met contact, dat wil zeggen met maximum 5 personen naast je gezin (kinderen onder de 12 jaar worden niet meegerekend). Weet ook dat je maar met maximum 10 personen mag samenkomen (kinderen onder de 12 jaar worden niet meegerekend) zowel op privédomein als op openbaar domein.
 • Of met maximum 10 andere personen zonder contact, met hen respecteer je de afstands- en hygiënerichtlijnen.

Zomerse sportactiviteiten:

 • Van 6 juli tot en met 28 augustus 2020 kan je van maandag tot en met vrijdag op het strand deelnemen aan lessen yoga, pilates, zumba, tai chi of een body workout. Meer informatie over de sportlessen op het strand.
 • Van 1 juli tot en met 31 augustus 2020 kan je op het sportstrand aan de O'Neill Beachclub terecht voor beachvolleybal, beachsoccer en beachtennis. De nodige strandsportmaterialen kan je ontlenen in de beachclub.

Meer informatie