Sport & buitenactiviteiten

Contactloze sportactiviteiten kunnen worden hervat, zowel indoor als outdoor, amateur of professioneel, competitie en training.

Sportieve activiteiten die worden georganiseerd en begeleid door een verantwoordelijke zijn beperkt tot 20 personen in juni en 50 personen in juli, met inachtneming van de veiligheidsafstanden.

Sportzalen en fitnessruimtes mogen ook heropenen, mits alle maatregelen in acht worden genomen.

Uitzonderingen:

  • Contactsporten (bijvoorbeeld judo, boksen, voetbal,…) moeten altijd beperkt blijven tot contactloze trainingen.
  • Kleedkamers en douches in de sportfaciliteiten zijn nog steeds niet toegankelijk. Toiletten en drankautomaten mogen open, voor zover aan de hygiënische vereisten kan voldaan worden.
  • Zwembaden, sauna’s en wellnesscentra blijven nog gesloten.

In de sportsector zal vanaf 1 juli 2020 een zittend publiek van maximaal 200 personen (ongeacht de grootte van de zaal) zijn toegestaan, met inachtneming van de veiligheidsafstanden en altijd met strikte naleving van de protocollen. Vanaf 1 juli 2020 is alles wat sport betreft weer toegestaan.

Per toegelaten sporttak werden door de betrokken sportfederaties concrete richtlijnen uitgewerkt. Richt je dus tot je sportclub om hier meer over te weten en/of check zeker op voorhand de website van de sportfederatie!

Hengelen is toegelaten mits het naleven van de afstandsregels. Om te vissen vanop de staketsels en de Pier heb je een vergunning nodig, koop jouw visvergunning voor 1 jaar online via de webshop.

Speeltuinen zijn terug open voor kinderen tot maximum 12 jaar en onder begeleiding van de ouders (tussen de ouders moet de social distance van 1,5 meter gerespecteerd worden). Er mogen maximum 20 kinderen aanwezig zijn en een bezoek aan de speeltuin mag maximum 30 minuten duren.

Stedelijke sportaccommodaties

De stedelijke sportcentra (Farys) in Blankenberge blijven gesloten tot en met 30 juni 2020:

  • Farys Noordzeebad
  • Sportzaal De Sportdoze
  • Sportzaal d’Hoogploate

Het skatepark is wel opnieuw open, ook hier dient de social distance gerespecteerd te worden. Door de overrompeling is er ook slechts beperkte toegang mogelijk:

  • Voormiddag: toegang voor kinderen -12 jaar
  • Namiddag: toegang voor 12 tot 16-jarigen
    19 tot 21.30 uur: toegang voor +16 jaar

Meer informatie