Sporten

Wandelen, lopen, fietsen en skeeleren waren eerder al toegelaten, deze sporten worden nu verder uitgebreid met andere outdoor contactloze sporten zoals tennis, golf, watersporten, vissen, kajak, atletiek (de opsomming is niet limitatief). Let op, enkel essentiële verplaatsingen zijn toegelaten.

Watersporten zijn toegelaten, mits de nodige afstand kan bewaard worden. Je mag er niet speciaal voor naar de kust rijden als ‘toeristisch uitje’. Zwemmen in zee is wel nog verboden en dit tot wanneer de bewaakte badzones open gaan.

Paardrijden op de eigen weide/piste is toegestaan. Paardrijden (op jouw paard) in de manege is toegestaan enkel in het kader van het welzijn van het dier, als de manege dit niet zelf kan voorzien en mits het naleven van de social distancing maatregelen. Men mag de wagen nemen om zich te verplaatsen tussen de woonplaats en de manege of rijpiste en ook om het paard te vervoeren. Paardrijden op de openbare weg is toegestaan enkel met het oog op het welzijn van het dier. Deze rit kan enkel plaatsvinden met een maximum van twee ruiters/menners, mits het naleven van de social distancing maatregelen. Gemotoriseerd vervoer van het paard voor deze ritten is enkel toegelaten als het niet veilig kan op een andere manier.

Hengelen is toegelaten mits het naleven van de afstandsregels. Om te vissen vanop de staketsels en de Pier heb je een vergunning nodig, koop jouw visvergunning voor 1 jaar online via de webshop.
Vissen vanop een boot is ook toegelaten, zolang je voor deze activiteit slechts een beperkte verplaatsing moet maken en de social distancing respecteert.

Per toegelaten sporttak werden door de betrokken sportfederaties concrete richtlijnen uitgewerkt. Richt je dus tot je sportclub om hier meer over te weten en/of check zeker op voorhand de website van de sportfederatie!

Toegang tot kleedkamers, gemeenschappelijke douches en cafetaria’s is nog altijd verboden. Toiletten en drankautomaten mogen open, voor zover aan de hygiënische vereisten kan voldaan worden.

Sporttrainingen en -lessen

Reguliere sporttrainingen en -lessen in de buitenlucht en in clubverband zijn vanaf 18 mei 2020 opnieuw toegelaten, als ze de veiligheidsafstand respecteren en als er een coach aanwezig is. De groepen mogen niet groter zijn dan 20 personen en sportclubs mogen alleen heropenen op voorwaarde dat alle maatregelen worden genomen om de veiligheid van de sporters te waarborgen.

Sportverenigingen

Van volgende sportclubs in Blankenberge is er bevestiging dat zij hun sportactiviteiten opnieuw opstarten (lijst wordt aangevuld), weliswaar onder strikte voorwaarden en zonder opening van het clubhuis, kleedkamers en douches: Tennisclub Blankenberge en O’Neill Beachclub (inclusief materiaalverhuur).

Voor meer informatie, kan de website van de betrokken sportfederatie geraadpleegd worden:

Sportaccommodaties

De stedelijke sportcentra (Farys) in Blankenberge blijven gesloten tot en met 30 juni 2020:

  • Farys Noordzeebad
  • Sportzaal De Sportdoze
  • Sportzaal d’Hoogploate

De outdoor sportinfrastructuur van Sport Vlaanderen Blankenberge is geopend. Tennis, lopen, basket en atletiek is toegestaan, mits het respecteren van de opgelegde voorwaarde inzake aantal personen en social distance.
Contact en info

Andere outdoor sportactiviteiten zoals basketten op het basketterrein Sportdoze en petanquen zijn opnieuw toegelaten mits het respecteren van de social distance (1,5 meter afstand) en met maximum 3 personen (tenzij meerdere personen van hetzelfde gezin). Vanaf 4 personen dient men altijd in aanwezigheid van een coach of lesgever te zijn.

Ook het skatepark is opnieuw open, ook hier dient de social distance gerespecteerd te worden. Door de overrompeling is er ook slechts beperkte toegang mogelijk:

  • Voormiddag: toegang voor kinderen -12 jaar
  • Namiddag: toegang voor 12 tot 16-jarigen
  • 19 tot 21.30 uur: toegang voor +16 jaar

Fitnesscentra blijven momenteel gesloten tot 8 juni 2020.

Meer informatie