Vrije Tijd

De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020 (einde paasvakantie) en worden indien nodig bijgestuurd.

Alle recreatieve evenementen en activiteiten (openbaar of privaat) worden geannuleerd, ongeacht de capaciteit en of het evenement indoor of outdoor doorgaat.

Activiteiten in het kader van jeugdbewegingen en sportieve en recreatieve kampen worden ook geannuleerd alsook groepsactiviteiten (groepsfietstochten, groepswandelingen,...).

Fysieke buitenactiviteiten (wandelen, hardlopen, fietsen,…) worden aanbevolen, maar alleen met mensen die onder hetzelfde dak wonen of met een vriend(in), op voorwaarde dat het contact met anderen beperkt is (1,5 meter afstand). De sportterreinen van Sport Vlaanderen zijn gesloten, het is dus verboden om daar te gaan sporten! 

Elke bijeenkomst of evenement is verboden! Er geldt een samenscholingsverbod en de politie zal hier ook tegen optreden. Om samenscholing tegen te gaan werden onder andere de zitbanken aan de jachthaven, Paravang & Pier afgezet.

Afgelaste stadsevenementen

Het Lokaal Bestuur Blankenberge besliste om alle eigen evenementen en activiteiten tot en met 30 juni 2020 af te gelasten.

Bekijk het overzicht van geannuleerde evenementen

Zalen en attracties

Alle activiteiten van het cultuurcentrum, bibliotheek, stedelijke academie voor muziek en woord, Belle Epoque Centrum, sport, jeugd,… zullen afgelast worden en de vrijetijdsdiensten sluiten hun deuren. De diensten blijven wel bereikbaar via telefoon, per mail of op afspraak tijdens de normale openingsuren met uitzondering van het weekend.

Alle stedelijke en private cultuur- en feestzalen sluiten (o.a. Kusttheater 't Colisée, Het Witte Paard,...).

Alle musea, bezoekerscentra en attracties worden gesloten alsook binnen- en buitenspeeltuinen en speelpleinen.

Sport

  • Stedelijke sportzalen (Sportdoze en d’Hoogploate) en ook private (o.a. Rust Roest & Sport Vlaanderen) worden gesloten. Het is bijgevolg verboden om te gaan sporten op de terreinen van Sport Vlaanderen!
  • Fitnesscentra blijven gesloten.
  • Het Farys Noordzeebad sluit ook.
  • Hengelen is niet langer toegestaan (= niet-essentiële verplaatsing)
  • Fietsverhuur en verhuur go-carts is niet toegestaan (niet in de week en niet in het weekend).
  • Skatepark is gesloten.
  • Individueel sporten is nog steeds toegestaan, op voorwaarde dat de afstandsregels nageleefd worden.

Huur van stadsmateriaal en zalen

Het Lokaal Bestuur Blankenberge verhuurt zalen aan lokale verenigingen voor allerhande evenementen die nu niet meer kunnen doorgaan. De huurprijs hiervoor zal niet aangerekend worden en de reeds betaalde bedragen worden aan de getroffen verenigingen terugbetaald. Dit geldt ook voor reservaties bij de uitleendienst van stadsmateriaal.

Strandcabines

De plaatsing van private strandcabines kan pas op latere datum plaatsvinden:

  • uitmeten strand: maandag 20 april 2020
  • plaatsen van strandcabines: vanaf zaterdag 25 april 2020

Er worden 5 weken voorzien voor de opbouw van de cabines.

De bagger- en suppletiewerken in de vaargeul en op het strand van Blankenberge zijn later begonnen dan voorzien. Bijgevolg zal het baggerstort, gelegen aan de zone dichtbij het staketsel, langer dan voorspeld nodig zijn om het strand van een toereikend banket te voorzien in het kader van het Masterplan Kustveiligheid AMDK.
Dit betekent dat de standplaatsen 1005 tot 1173 en 4001 tot 4177, niet voor 1 mei 2020 geplaatst kunnen worden.

Meer info over deze maatregel