Winkels

Vanaf 11 mei 2020 gaan alle winkels opnieuw open.
Er zal slechts één klant per 10 m² toegelaten worden en dit voor maximum 30 minuten. Een uitzondering wordt gemaakt voor kleinere winkels.
De veiligheidsafstand moet gerespecteerd worden en bij voorkeur draagt elke klant bescherming waarbij de neus en mond bedekt zijn.

Het is ook aan te raden om enkel naar winkels te gaan in de buurt van je huis of werkplek.
Om drukte te vermijden, wordt aangeraden om alleen te winkelen of boodschappen te doen. Een uitzondering wordt gemaakt voor kinderen jonger dan 18 jaar (zij mogen door een ouder worden begeleid) en voor mensen die hulp nodig hebben.

Voor de winkels in het winkelcentrum wordt door het Lokaal Bestuur een wachtzone met vloerstickers voorzien. Ook wordt het principe van het 'rechts aanhouden' toegepast (= rechts aanschuiven, de winkel rechts verlaten).

Toegangspoortjes kernwinkelgebied

Om de veiligheid van iedereen te garanderen wordt het kernwinkelgebied in Blankenberge, dit is de Kerkstraat en de zijstraten, voorzien van toegangspoortjes die tijdelijk sluiten wanneer het te druk wordt in de winkelstraten. Het spreekt voor zich dat het afsluiten van het gebied niet nodig is wanneer het rustig is, dan blijven de poortjes gewoon open.

Het centrum wordt zo dus vanaf 11 mei 2020 dagelijks een voetgangerszone en dit van 11 tot 18 uur (vanaf 1 juli 2020 treedt dan het zomerregime in).


Meer info over de toegangspoortjes en locaties

Winkels met thuislevering


Bekijk het overzicht van winkels die thuislevering aanbieden