Winkels

Vanaf 25 juli 2020 is een mondmasker dragen in het winkelcentrum verplicht! In de winkels was een mondkapje al langer verplicht. Volgende straten vallen onder de definitie 'winkelcentrum': Kerkstraat, Molenstraat, Manitobaplein, Langestraat, Vissersstraat, Bakkersstraat, Casinoplein, Steenstraat.

In de winkels wordt slechts één klant per 10 m² toegelaten, een uitzondering wordt gemaakt voor kleinere winkels. Blijf ook de veiligheidsafstand respecteren! 

Je dient jouw boodschappen alleen te doen (of vergezeld van een minderjarige die onder hetzelfde dak woont of een persoon die hulp nodig heeft) en een winkelbezoek mag maximum 30 minuten duren (behalve op afspraak).

Voor de winkels in het winkelcentrum wordt door het Lokaal Bestuur een wachtzone met vloerstickers voorzien. Ook wordt het principe van het 'rechts aanhouden' toegepast (= rechts aanschuiven, de winkel rechts verlaten).

Toegangspoortjes kernwinkelgebied

Om de veiligheid van iedereen te garanderen wordt het kernwinkelgebied in Blankenberge, dit is de Kerkstraat en de zijstraten, voorzien van toegangspoortjes die tijdelijk sluiten wanneer het te druk wordt in de winkelstraten. Het spreekt voor zich dat het afsluiten van het gebied niet nodig is wanneer het rustig is, dan blijven de poortjes gewoon open.

Bekijk de actuele drukte in het centrum van Blankenberge

Het centrum wordt zo dus vanaf 11 mei 2020 dagelijks een voetgangerszone en dit van 11 tot 18 uur (vanaf 1 juli 2020 treedt dan het zomerregime in).


Meer info over de toegangspoortjes en locaties