Woonzorgcentrum De Strandjutter

Vanaf maandag 18 mei 2020 is bezoek in woonzorgcentrum De Strandjutter opnieuw toegelaten. Dit enkel op afspraak en maximum 1 persoon (steeds dezelfde).

Familie heeft ook nog de mogelijkheid om boodschappen te brengen of vuile was in te ruilen voor proper wasgoed. Hiervoor werd een sas ingericht aan de zijkant van het gebouw dat van maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 en 13.30 uur toegankelijk is en op dinsdag ook van 17 tot 18 uur.

De families van de bewoners worden zo veel en zo snel als mogelijk ingelicht over alle nieuwe ontwikkelingen in het woonzorgcentrum. Omdat communicatie tussen de bewoners en hun familie van groot belang is, biedt het woonzorgcentrum enkele mogelijkheden om dit in stand te houden:

  • Allereerst kan er één familielid (steeds dezelfde) op bezoek komen en dit na het maken van een afspraak.
  • De familie kan telefonisch contact opnemen met de bewoners zelf, indien de bewoner beschikt over een eigen telefoonlijn of gsm.
  • Ook kunnen de bewoners skypen met het thuisfront. Hiervoor kan je als familielid een afspraak maken met de dienst animatie op het nummer T 050 43 12 63 of via animatie@blankenberge.be.
  • Als laatste is er ook een mogelijkheid om te telefoneren of te mailen naar de dienst om routine-informatie over de bewoner op te vragen. Als familie kan je dagelijks terecht bij de desbetreffende dienst en dit tussen 10.30 en 11.30 uur en tussen 15 en 16 uur.

Uiteraard wordt de familie meteen verwittigd indien er zich iets voordoet met de bewoner. Familieleden van bewoners die verblijven op de afdeling waar een besmetting is vastgesteld, worden dagelijks tussen 14 en 16.30 uur opgebeld met een update.

Schenkingen

Het woonzorgcentrum De Strandjutter wil iedereen heel hartelijk bedanken voor de steun die zij de voorbije weken mocht ontvangen.
Door de vele steunbetuigingen, kaartjes, brieven, tekeningen en talrijke schenkingen steken particulieren en bedrijven de bewoners en het personeel een hart onder de riem.

Dankzij de vele initiatieven werden bewoners en personeel verwend met chocolade, (pannen)koeken, dranken, seizoensgroenten en -fruit, enzovoort. Daarnaast ontving De Strandjutter ook (zelfgemaakt) beschermingsmateriaal dat ervoor zorgt dat er op een veilige manier gewerkt kan worden.

Alle schenkingen – groot en klein – worden ten zeerste geapprecieerd. Het medeleven en de steun is hartverwarmend. Bedankt!

Naast bewoners, familieleden, medewerkers, vrijwilligers en buren willen we ook graag bedanken: N-VA Blankenberge-Uitkerke, Tropicana Zeebrugge, De Cuyper Gilbert, Fedactio, Handelsgebuurtekring Centrum/Uitkerke, Lionsclub, Bistro De Boeie, Bvba Wim Tanghe, Jim’z Hair Studio, Lokale politie Blankenberge-Zuienkerke, Technische dienst LBB, Björn Prasse, Colruyt Blankenberge, wijnhuis Vermeersch, Delhy, Galler, Leonidas, VTI Zeebrugge, Hema, Van Herck Henri en Carla, Nestlé,…