Woonzorgcentrum De Strandjutter

Voor het woonzorgcentrum De Strandjutter geldt een algemeen bezoekersverbod met ingang van 12 maart 2020 en dit tot en met zondag 19 april 2020.

Er is enkel toegang mogelijk voor medewerkers, externe medische en paramedische hulpverleners. Er wordt enkel een exceptie op het algemeen bezoekersverbod toegestaan bij uitzonderlijke situaties.

Alle ingangen zijn voorts afgesloten. Familie heeft wel nog de mogelijkheid om boodschappen te brengen of vuile was in te ruilen voor proper wasgoed. Hiervoor werd een sas ingericht aan de zijkant van het gebouw dat van maandag tot en met donderdag tussen 10.30 en 13.30 uur toegankelijk is.

De families van de bewoners worden zo veel en zo snel als mogelijk ingelicht over alle nieuwe ontwikkelingen in het woonzorgcentrum. Omdat communicatie tussen de bewoners en hun familie van groot belang is, biedt het woonzorgcentrum enkele mogelijkheden om dit in stand te houden:

  • Allereerst kan familie telefonisch contact opnemen met de bewoners zelf, indien de bewoner beschikt over een eigen telefoonlijn of gsm.
  • Ook kunnen de bewoners skypen met het thuisfront. Hiervoor kan je als familielid een afspraak maken met de dienst animatie op het nummer T 050 43 12 63 of via animatie@blankenberge.be.
  • Als laatste is er ook een mogelijkheid om te telefoneren of te mailen naar de dienst om routine-informatie over de bewoner op te vragen. Als familie kan je dagelijks terecht bij de desbetreffende dienst en dit tussen 10.30 en 11.30 uur en tussen 15 en 16 uur.

Uiteraard wordt de familie meteen verwittigd indien er zich iets voordoet met de bewoner. Familieleden van bewoners die verblijven op de afdeling waar een besmetting is vastgesteld, worden dagelijks tussen 14 en 16.30 uur opgebeld met een update.