COVID-19: vaccinatie 5- tot 11-jarigen

Blankenbergse kinderen tussen 5 en 11 jaar krijgen een vaccinatie-uitnodiging in de bus. Daarmee krijgen ze de kans om zich te laten vaccineren tegen het COVID-19-virus.

De vaccinatie is aangeraden, maar niet verplicht.

Een vaccin op maat van kinderen

5- tot en met 11-jarigen krijgen twee keer het kindervaccin van Pfizer toegediend, met een tussentijd van 21 dagen. Dit vaccin is op maat van kinderen gemaakt en is één derde dosis van het vaccin voor volwassenen. De tweede prik is even belangrijk als de eerste, want enkel met 2 prikken is je kind beschermd.

In Blankenberge zijn de vaccinatiedagen voor kinderen op volgende dagen ingepland: 

 • eerste vaccinatie:
  • woensdag 12 januari van 14 tot 18 uur;
  • zaterdag 15 januari van 9 tot 13 uur en van 14 tot 18 uur;
  • woensdag 19 januari van 14 tot 18 uur. 
 • tweede vaccinatie:
  • woensdag 2 februari van 14 tot 18 uur;
  • zaterdag 5 februari van 9 tot 13 uur en van 14 tot 18 uur;
  • woensdag 9 februari van 14 tot 18 uur. 

Mag ik als ouder meekomen naar het vaccinatiecentrum?

Als ouder(s) of voogd mag je natuurlijk meekomen naar het vaccinatiecentrum. Dit betekent automatisch dat je toestemming geeft om je kind te laten vaccineren.

Kan je als ouder of voogd niet meegaan naar het vaccinatiecentrum? Dan geef je een brief met goedkeuring mee aan de volwassene die het kind begeleidt. Je downloadt de brief hier.

Wil je als ouder dat broers en zussen op hetzelfde moment gevaccineerd worden? Neem dan contact op met het vaccinatiecentrum via T 050 636 636 of via vaccinatiecentrum@blankenberge.be

Kan mijn kind ziek worden van de prik?

Je kind krijgt geen corona van het vaccin. Op de plek van de prik kan de arm wel rood of pijnlijk zijn. Na de vaccinatie kan je kind wat grieperig zijn of lichte koorts hebben. Dit is normaal en verdwijnt vanzelf na enkele dagen. In heel uitzonderlijke gevallen kan je kind kort na de prik allergisch reageren. Daarom moet je na de vaccinatie nog minstens 15 minuten ter plaatse blijven. Zo kan een dokter meteen helpen als je kind zich niet goed voelt.

Laat ik mijn kind nog vaccineren als het al COVID-19 heeft gehad?

Ook als je kind al eens besmet werd met COVID-19, is vaccinatie sterk aanbevolen. Na een besmetting is de immuunrespons bij mensen heel verschillend. Je weet dus niet hoe sterk die is bij je kind en of de antistoffen snel verdwijnen. De kans dat je kind na vaccinatie nog besmet wordt, is kleiner dan na een besmetting.

Meer info