Covid Safe Ticket

CST - Covid Safe Ticket

Sinds 01 november gebruik je een Covid Safe Ticket in alle Blankenbergse horecazaken en fitnesscentra. Waar het Covid Safe Ticket van toepassing is, zijn mondmaskers niet verplicht (maar wel aangeraden). 

Wat is een CST? 

Het Covid Safe Ticket (CST) is een bewijs dat je ofwel volledig gevaccineerd bent, ofwel negatief getest bent, ofwel genezen bent van een Covid-19-infectie die je niet langer dan zes maanden geleden opliep. Een PCR-test is geldig vanaf de dag van de test plus één dag. Voor een snelle antigeentest is dat de dag van de test zelf.

Iedereen ouder dan 12 jaar (geboortejaar 2009) kan het CST aanvragen. 

Hoe installeer en gebruik je de CovidSafeBe-app? Bekijk het hier.

Een COVID-certificaat is digitaal opvraagbaar: 

 • via de CovidSafeBE-app (mobiele app op je smartphone): hiervoor heb je je identiteitskaart, pincode en een kaartlezer nodig ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel, zoals itsme®:
  • klik in de CovidSafeBE-app op Meld je aan met itsme®;
  • open de itsme®-app;
  • meld je aan op de itsme®-app met je persoonlijke code;
  • je wordt automatisch teruggestuurd naar de CovidSafeBE-app; 
  • in de app kan je de nodige certificaten downloaden en bewaren.

Ben je jouw pincode vergeten? Maak dan een afspraak met de dienst Bevolking.

Je kan ook terecht op websites zoals Mijn Burgerprofielmijngezondheid.be of MyHealthViewer.

Personen zonder Belgische eID maar met BIS-nummer kunnen ook hun digitale sleutels activeren en aanmelden. 

Ook aanmelden via eIDAS (nieuwe Europese aanmeldmethode) is mogelijk voor personen zonder Belgische eID waarvan het thuisland aangesloten is bij eIDAS (momenteel gaat het over Tsjechië, Duitsland, Estland, Spanje, Kroatië, Italië, Luxemburg, Letland, Portugal en Slowakijke).

Hulp nodig met je digitale certificaten? Het Sociaal Huis helpt je met de installatie van de itsme®-app en het digitaal opvragen van je Covid-certificaten via de CovidSafeBE-app. Je hoeft geen afspraak te maken, kom gewoon langs tijdens de openingsuren van het Sociaal Huis.

Minderjarigen 

0 tot 12-jarigen

Kinderen jonger dan 12 hebben in België geen coronacertificaat nodig.

12 tot 18-jarigen

 • Smartphone jongere: download de CovidSafeBE-app op je eigen smartphone. Meld je vervolgens aan via eHealth, kies daarna voor itsme®. Geef hier het gsm-nummer op van een ouder of voogd. De ouder geeft dan in de eigen itsme®-app toestemming. De jongere kan de coronapas dan gewoon downloaden.
 • Smartphone ouder: via de knop ‘Controleer op nieuwe certificaten’ in de CovidSafeBE-app kan je zowel je eigen certificaten als die van je kinderen terugvinden. Om deze van je kids te downloaden, moet je aanmelden via eHealth en daarna itsme®. Selecteer vervolgens de naam je kind(eren). De certificaten vind je dan overzichtelijk terug.

Hoe kan je de CovidSafeBE-app gebruiken als minderjarige? Bekijk het hier

Een COVID-certificaat op papier: 

a) print je onmiddellijk af in het Infopunt Toerisme en in het Sociaal Huis

In het Infopunt Toerisme (Hoogstraat 2 in Blankenberge) print je je COVID-certificaat onmiddellijk af. Breng je identiteitskaart mee (en je pincode!). Je kan er zonder afspraak terecht vanaf 09 november tot en met 04 december 2021 op: 

 • dinsdag van 14 tot 16 uur,
 • donderdag van 10 tot 12 uur,
 • zaterdag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur. 

In het Sociaal Huis (Kerkstraat 155 in Blankenberge) print je je COVID-certificaat onmiddellijk af. Breng je identiteitskaart mee (en je pincode!). Je kan er zonder afspraak terecht tijdens de openingsuren van het Sociaal Huis.

b) vraag je aan via de Helpdesk van de Vlaamse Overheid

Je moet dan wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week. Je contacteert hiervoor de Helpdesk van de regio waar je gevaccineerd werd:

 • In Vlaanderen bel je T 078 78 78 50 (24 op 24 uur, 7 op 7 dagen). Alle types certificaten kunnen door de Helpdesk ook verstuurd worden naar jouw eBox, deze moet dan wel geactiveerd zijn.

Covid Safe Ticket+ (vanaf 20/11)

= Covid Safe Ticket + mondmasker

Het Overlegcomité besliste op 17/11 dat op plaatsen en evenementen waar het Covid Safe Ticket van toepassing is, ook het mondmasker verplicht wordt: 

 • op publieke evenementen en private bijeenkomsten met meer dan 50 personen binnen of meer dan 100 personen buiten; 
 • horeca (incl. privé-bijeenkomsten die er plaats vinden)
 • accommodaties voor podiumkunst, culturele centra en multifunctionele zalen voor culturele activiteiten, indoor circus, cinema's, musea en (indoor) pret- en themaparken. 

Meer info over hoe je het CST moet aanvragen?