Cultuurreis Amalfikust

Ontdek dit Sorrentijnse schiereiland, gelegen tussen de Golf van Napels en de baai van Salerno. Langs de betoverende Amalfikust vind je kleine middeleeuwse kunst- en kuststadjes zoals Amalfi, Positano, Ravello en Sorento. De kleurrijke huizen zijn tegen de rotsen aangebouwd, hoog boven de azuurblauwe zee.

Italië staat natuurlijk ook bekend omwille van het verrukkelijke eten en de hemelse wijnen. Enkele degustaties mogen dus zeker niet op het programma ontbreken. In de regio van Amalfikust is vooral de degustatie van buffelmozzarella een echte aanrader.

Programma

Maaltijden die inbegrepen zijn in de prijs staan vermeld in het programma: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

Onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enzovoort kunnen leiden tot noodzakelijke wijzigingen in het programma.

Dag 1: Brussel - Napels (L, A)

Vlucht van Brussel naar Napels.

Kennismaking met de plaatselijke gids en vertrek met de bus naar het centrum van Napels. Na een lichte lunch genieten we van een wandeling door het historische centrum met de Piazza Plebiscito met de kerk S. Francesco di Paola gebouwd naar het model van het Pantheon te Rome, het Koninklijk Paleis, het San Carlo Theater, de Galleria Umberto I, enz.

Transfer naar het hotel in de buurt van Sorrento. Avondmaal en overnachting.

Dag 2: Sorrento (O, L, A)

Na het ontbijt maken we met de gids een panoramische rondrit door de heuvels van Sorrento. Vervolgens verkennen we het centrum van Sorrento, de citroenhoofdstad van Italië.

Middagmaal in een lokaal restaurant. In de namiddag geniet je van wat vrije tijd om Sorrento verder te verkennen.

Dag 3: Pompeï - Vesuvius (O, L, A)

Vandaag ontdekken we Pompeï, een oude Romeinse stad die in 79 na Christus bedolven werd onder vulkanisch gesteente. Lopend door de straatjes van Pompeï, ga je terug in de tijd en krijg je een duidelijk beeld van hoe de mensen in die tijd leefden.

Vervolgens rijden we verder richting Vesuvius. Onderweg genieten we van een wijndegustatie en een lunch in een landbouwbedrijf. De bus brengt je tot een hoogte van 1000 meter. Te voet kan je de 300 meter hoger gelegen kraterrand bereiken en genieten van een prachtig uitzicht over de Baai van Napels.

Dag 4: Archeologisch museum van Napels (O, L, A)

Bezoek aan het Nationaal archeologisch museum waar je de vondsten kan bewonderen uit Pompeï en Herculaneum. Nadien lunchen we in een lokaal restaurant.

Vrije namiddag.

Dag 5: Capri (O, L, A)

We verkennen het schitterende bloemeneiland Capri in de baai van Napels. In Sorrento nemen we de boot naar het eiland. Met minibusjes rijden we samen met de gids naar het hogergelegen dorpje Anacapri waar we de mooie Villa S. Michele van de Zweedse schrijver Axel Munthe bezoeken. Vanaf de tuin heb je een adembenemend uitzicht over het eiland. 

Daarna bezoek je uiteraard het stadje Capri met het pittoreske 'Piazzetta' vanwaar je een wandeling maakt naar de Augustus tuinen met prachtige zichten over de Faraglioni rotsen.

Na het middagmaal is er nog vrije tijd voor een individueel bezoek, eventueel een boottocht rond het eiland, shopping of een terrasje.

Dag 6: Paestum - Salerno (O, L, A)

Vandaag ontdekken we Paestum en de omgeving. Deze streek is gekend om haar waterbuffels. Onderweg bezoeken we dan ook een biologische buffelboerderij en we genieten van een degustatie van de heerlijke buffelmozzarella en enkele andere lokale producten.

Vervolgens gaan we op verkenning naar Paestum, één van de archeologische pareltjes van Italië met goed bewaarde Dorische tempels uit de 5e eeuw voor Christus. In de vroege namiddag verkennen we nog het stadje Salerno, met een prachtig middeleeuws centrum en een imposante Romaanse kathedraal. Het symbool van de stad is zonder twijfel de prachtige boulevard met een fantastisch panorama, palmbomen, talrijke bars en restaurants met gezellige terrasjes. Salerno is bovendien de oudste universiteitsstad in Europa.

Dag 7: Amalfikust (O, L, A)

Na het ontbijt, vertrek naar de spectaculaire Amalfikust, één van de mooiste kusten in heel Italië. Onderweg genieten we van prachtige panorama's.

We maken een kleine fotostop in Positano, een gezellig dorpje met kubusvormige huisjes en wel duizend trappen.

In Amalfi bezoeken we de kerk van S. Andrea met een prachtige bronzen deur uit de 11e eeuw en met het kleine kloostertje Paradiso, begraafplaats van de rijke Amalfitaanse families. We rijden verder naar het hoger gelegen stadje Ravello voor een middagmaal in een lokaal restaurant. We bezoeken er Villa Rufolo en zijn prachtig aangelegde tuinen.

Dag 8: Napels - Brussel (O)

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Napels naargelang het vertrekuur van de vlucht.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 1740,00
Single - 1931,00 euro, Annulatieverzekering - 20,00 euro

Waar

Organisatie

NEOS Blankenberge - Uitkerke