Toneel: De Grönholm-methode

grote weergave De Gröhnholm methode (Stijn Brands) Alle foto's - 1 ©Stijn Brands

De Grönholm-methode is een toneelwerk van de Catalaanse auteur Jordi Galceran. Hij won verschillende prijzen voor zijn toneelstukken. In 2003 werd hij internationaal bekend met dit stuk. Twee jaar later volgde de verfilming als “The Method” door Marcelo Piñeyro. De Nederlandse vertaling is van Johan Depaepe.

Het is een psychologische satire. Het stuk is al een paar keer gespeeld in Vlaanderen. Het is zo interessant dat het zelfs een ongetraind theaterpubliek van begin tot einde weet te boeien.

Waarover gaat het stuk?
De Grönholm-methode speelt zich af in een kantoorruimte van een multinational Dekia, het op één na grootste meubelconcern ter wereld. Vier kandidaten bieden zich aan voor een sollicitatiegesprek. Ze worden ondergebracht in een vergaderzaal waar ze niet uit mogen tot de bizarre selectieprocedure is afgelopen.

Wat volgt is geen individueel gesprek maar een groepsgesprek. De beoordeling gebeurt volgens de zogenaamde Grönholm-methode.

Niet Dekia maar de sollicitanten bepalen wie de job in de wacht sleept. De laatste 'wint' de selectie en krijgt de goedbetaalde managementfunctie... dus ongerustheid, wrevel, spanning en manipulatie alom. Het slechtste komt in iedereen naar boven.

Perverse spelletjes psychologische oorlogsvoering beginnen. Alle kandidaten plannen allerlei valkuilen om de concurrentie uit te schakelen...

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 8,00
Basistarief: 8,00 €; ADD: 10,00 €

Waar

Organisatie

VZW Ernst & Leute

Filter op categorie